Nieuws

Tweede divisie: Zeven op rij voor HHC Hardenberg

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

25 januari 2020

Voor de zevende keer op rij heeft HHC Hardenberg drie punten gepakt. Ditmaal kwam laagvlieger Scheveningen tekort om de koploper punten af te snoepen (0-3). De laatste keer dat HHC niet won was op 16 november toen het bij Noordwijk met 2-0 verloor, daarna volgden louter overwinningen. Februari wordt de maand van de waarheid voor de lijstaanvoerder, met wedstrijden tegen achtereenvolgens Kozakken Boys, Spakenburg, AFC en Katwijk. Als het de winnende reeks tegen die ploegen kan volhouden dan kan de naam van HHC Hardenberg vast in de schaal worden geëtst.

Voorals nog is Katwijk de grootste uitdager van de koploper. Door met 2-0 van TEC te winnen houden ze de achterstand van drie punten op HHC geconsolideerd. De Katwijkers lopen wel drie punten uit op IJsselmeervogels, dat vanwege de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (op donderdagavond) vandaag vrijaf kreeg van de KNVB. Ook de geplande tegenstander GVVV hoefde niet in actie te komen en dat was voor de tweede achtereenvolgende week. Vorige week hoefden de Veenendalers ook al niet te spelen omdat de wedstrijd tegen het jubilerende AFC al in oktober was afgewerkt.

Kozakken Boys versloeg Jong Volendam met 2-1. Leon Bots was verantwoordelijk voor beide Werkendamse treffers. Royston Drenthe maakte bij Kozakken Boys zijn rentree, na maanden buitenspel te hebben gestaan.

Spakenburg moest voor de tweede keer in vier dagen naar Amsterdam. Na de 7-0 nederlaag tegen Ajax voor de KNVB-beker werd het opnieuw een verliespartij voor de 'Blauwen'. Het 125-jarige AFC was met 2-0 baas in eigen huis. Milan Hoek scoorde al na vijf minuten, Yordi Teijsse deed het vijf minuten voor tijd.

 

Rijnsburger Bert Koomen ontwijkt de tackle van Sekou Sylla van Excelsior Maassluis.
Foto: Hans Heemskerk


Rijnsburgse Boys blijft in het spoor van AFC, door te winnen van Excelsior Maassluis. De 'Uien' gaven een 3-1 voorsprong uit handen en liet de tegenstander terug komen tot 3-3, maar Dani van der Moot scoorde een kwartier voor tijd het winnende doelpunt voor Rijnsburgse Boys: 4-3.

Van de onderste ploegen wist alleen ASWH een punt te pakken na het doelpuntloze gelijkspel tegen Noordwijk. Met dat puntje gaf het de rode lantaarn over aan Jong FC Volendam. Scheveningen en TEC nemen de p/d-plaatsen in. Het gat met de veilige veertiende plaats bedraagt voor Scheveningen vier punten, TEC moet er acht overbruggen.

 

AFC - Spakenburg  2-0 (1-0)
ASWH - Noordwijk  0-0 (0-0)
Kozakken Boys - Jong FC Volendam  2-1 (1-1)
Rijnsburgse Boys - Excelsior Maassluis  4-3 (1-1)
Katwijk - TEC  2-0 (1-0)
Koninklijke HFC - De Treffers  2-3 (1-2)
Quick Boys - Jong Sparta  1-3 (1-2)
Scheveningen - HHC Hardenberg  0-3 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.