Nieuws

Derde divisie: GOES blijft de baas over Hoek

Nabeschouwing
Derde divisie

 

31 januari 2020

GOES heeft het Zeeuwse onderonsje met Hoek met 2-0 weten te winnen. Bij rust leidden de Zuid-Bevelanders met 1-0 door een doelpunt van Steve Schalkwijk die in de 34-ste minuut een penalty benutte. De bal ging op de stip na een duwfout van Fabian Wilson, waardoor Tim de Winter in kansrijke positie onderuit ging. Scheidsrechter Bilal Sahiner kende niet alleen een strafschop toe aan GOES, maar gaf de verdediger van Hoek ook de rode kaart.

 

Meteen na de 1-0 kreeg Hoek een kans op de gelijkmaker, maar Ruben de Jager mikte vanaf de rand van het strafschopgebied een paar centimeter te hoog. Na de pauze verschenen bij Hoek Kyle Doesburg (spits) en Aaron Verwilligen (controlerende middenvelder) binnen de lijnen. Beiden maakten gebruik van het transferwindow om zich aan te sluiten bij de club waar ze al eerder actief waren. Doesburg was gelijk dreigend, maar strandde op doelman Brian Meulmeester. Een paar minuten later verdubbelde GOES zijn voorsprong. Daniël Wissel zette met een steekpass Schalkwijk aan het werk en kreeg de bal vervolgens keurig op maat teruggespeeld. Hoek meende buitenspel gezien te hebben, maar de treffer kreeg de goedkeuring van Sahiner.

 

GOES bleef na de 2-0 de bovenliggende partij. De man-meer-situatie deed wat dat betreft zijn werk. Zeven minuten voor tijd kreeg Doesburg nog wel een serieuze mogelijkheid om de aansluittreffer binnen te tikken. Was die kans benut, dan had er nog een hectische slotfase in gezeten. Al met al werd het een totaal andere wedstrijd tussen de twee Zeeuwse clubs in de Derde divisie dan in september, toen Hoek met 6-1 GOES aan de kant schoof.

 

Na het vertrek van Ruud Pennings in oktober is er onder de nieuwe interim-coach Daan Eikenhout wel een ander GOES opgestaan. De ploeg staat bol van de vechtlust, ook bij tegenslag. GOES gaat mogelijk wel een prijs betalen voor de trainerswissel. De aanklager van de KNVB heeft de club een schikkingsvoorstel gestuurd van twee winstpunten in mindering plus een boete, omdat de dispensatieperiode van Eikenhout verlopen is. Eikenhout heeft niet de vereiste papieren heeft om coach te zijn van een club in de Derde divisie. GOES heeft drie weken geleden al bij de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland) een vacature voor hoofdcoach geplaatst, maar tot op heden daar geen reacties op gekregen.