Nieuws

Hoofdklasse B: Staphorst stoomt verder

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

1 februari 2020

Staphorst stoomt onverdroten verder in de hoofdklasse B. De 3-0 overwinning op Volendam betekende de achtste zege op rij voor de ploeg die nu zijn tweede week in gaat als koploper. Na een 0-0 ruststand brak Martijn Brakke in de tweede helft de score open, maar het duurde tot ver in de slotfase voor de Staphorsters uiteindelijk het verschil groter maakten via treffers van Martin van 't Ende en Stan Haaanstra.

 

Dirk Muis (Staphorst) houdt van stevig ingrijpen. 
Foto: Henk Timmerman


Eemdijk bleef in het spoor van Staphorst. De 0-1 nederlaag tegen ACV bleken de 'Diekers' keurig verwerkt te hebben. Jesper van Dalen had met twee doelpunten een groot aandeel in de 0-3 overwinning op Purmersteijn.

ACV bleef vervolgens in het kielzog van Eemdijk. In het Drentse onderonsje waren de Assenaren met 2-0 te sterk voor HZVV uit Hoogeveen. De einduitslag was bij rust al bereikt door goals van Marco van der Heide en Matthijs Hardijk.

Swift klom een plekje (plaats vier nu) door met 0-2 te winnen bij SDC Putten. Het was de eerste overwinning na de winterstop voor de Amsterdammers. SDC Putten bleef staan op plaats elf, maar leed intussen wel de zesde nederlaag op rij in de competitie.

 

Feyo Glim van De Dijk is in balbezit, maar hij weet zich achtervolgd door Berkum-aanvaller Chris van der Meulen.
Foto: Rainer Fröhlich


Berkum zakte van zeven naar plek acht, want de Zwollenaren lieten zich op eigen veld verrassen door De Dijk. De club uit Amsterdam-Noord zegevierde met 1-2 en dat betekende de vierde driepunter op rij. De Dijk kwam in punten op gelijke hoogte met Flevo Boys dat thuis tegen NSC Nijkerk bleef steken op 1-1.

De altijd beladen streekderby tussen SC Genemuiden en Urk werd een prooi voor de thuisclub. Twee goals van Kay Velda (één voor en één na rust) maakten het verschil.

In het kelderduel tussen DETO Twenterand en Buitenpost rolde het muntje naar de bezoekers die met een 2-4 overwinning de terugreis aanvaardden. Halverwege (2-0) was er voor de thuisclub nog geen vuiltje aan de lucht, zo leek het. Maar na negentig minuten stond er 2-4 op het scorebord in Vriezenveen. Het was de tweede zege van het seizoen voor de 'Blauwkes', die het gat met de ploegen boven hen verkleinden.

 

ACV - HZVV  2-0 (2-0)
Berkum - De Dijk  1-2 (1-1)
DETO Twenterand - Buitenpost  2-4 (2-0)
Flevo Boys - NSC Nijkerk  1-1 (1-1)
Purmersteijn (zo) - Eemdijk  0-3 (0-1)
SC Genemuiden - Urk  2-0 (1-0)
SDC Putten - Swift  0-2 (0-2)
Staphorst - Volendam  3-0 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.