Nieuws

Hoofdklasse A: DHSC ontsnapt bij Achilles '29

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

1 februari 2020

Het viel niet te verwachten dat koploper DHSC in de uitwedstrijd tegen Achilles '29 een fout zou maken en dat gebeurde ook niet. Maar de Utrechters maakten pas in blessuretijd de winnende 2-3 tegen de hekkensluiter in de hoofdklasse A. Tien minuten voor tijd kwam Achilles '29 voor de tweede keer in de wedsrtrijd op voorsprong, maar ging uiteindelijk toch nog kopje onder. Ryan de Jong maakte de 2-2 en Christian Gandu trad in wat werkelijk de laatste seconden van de toegevoegde tijd moeten zijn geweest op als goudhaantje voor de ploeg van John Vink.


DHSC mocht dus de handen dichtknijpen met de ontsnapping in Groesbeek en knepen vervolgens nog een keer extra, want naaste achtervolger Sportlust '46 liet twee dure punten liggen tegen Rijsoord (1-1).

AZSV won wel (2-0 tegen DUNO D.) en naderde Sportlust '46 tot op een punt en heeft nog een achterstallige wedstrijd te goed. Het was de eerste overwinning voor de ploeg uit Aalten sinds het winnen van de titel van de eerste periode.

SC Feyenoord en ARC handhaafden zich in de subtop. De club van Rotterdam-Zuid won in de Rijnmondderby nipt met 2-1 van Capelle en de Alphenaren bleven tegen FC Rijnvogels met 3-2 met aan de goede kant van de score. Na een 3-0 achterstand bij rust kwamen de Katwijkers nog wel dichtbij maar er niet meer naast.

Smitshoek klom drie treden. De ploeg van Richard Middelkoop won zelf met 0-2 van nummer voorlaatst FC 's-Gravenzande en hoorde louter gunstige andere uitslagen binnenkomen, een 1-1 gelijk spel bij het duel tussen Jodan Boys en Achilles Veen en nederlagen voor FC Rijnvogels en Zwaluwen dat op eigen veld zijn meerdere moest erkennen in Spijkenisse (2-3).

 

Spijkenisse begon overtuigend in Vlaardingen (twee goals Yassire Hamdani), maar moest bij rust (2-2) Zwaluwen nog naast zich dulden. Vijf minuten na de pauze zette Mark Schenk Spijkenisse opnieuw op voorsprong en dat bleek uiteindelijk beslissend. Het was de vierde overwinning op rij voor Spijkenisse dat op doelsaldo Rijsoord passeerde en in punten gelijk kwam met DUNO D. De Doorwerthers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld dan Spijkenisse.

 

ARC - FC Rijnvogels  3-2 (3-0)
AZSV - DUNO D.  2-0 (1-0)
FC 's-Gravenzande - Smitshoek  0-2 (0-1)
Jodan Boys - Achilles Veen  2-2 (1-1)
Rijsoord - Sportlust '46  1-1 (0-1)
Zwaluwen - Spijkenisse  2-3 (2-2)
Achilles '29 - DHSC  2-3 (0-0)
SC Feyenoord - Capelle  2-1 (1-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.