Nieuws

Derde divisie: Forse miskleun DVS '33 Ermelo

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

1 februari 2020

DVS '33 Ermelo heeft in de achtervolging van Sparta Nijkerk een forse miskleun begaan. In de steekderby met VVOG strandden de Ermeloërs op 1-1. De Harderwijkers, terug te vinden in de kelder van de Derde divisie, gingen de rust in met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Rihairo Meulens. Christiaan van Hussen bracht na de pauze met een kopbal - beoordeeld als zijnde over de lijn geweest - de strijd in evenwicht. VVOG hield vervolgens stand ondanks de alsmaar toenemende pressie van DVS '33. Winnaar van het duel was uiteraard Sparta Nijkerk dat een concurrent twee punten zag inleveren.

ODIN '59 klom naar plek twee, zes punten achter de koppositie met een wedstrijd meer gespeeld dan de Spartanen. De Heemskerkers hadden na ruim tien minuten al een 2-0 voorsprong te pakken tegen ONS Sneek. De Snekers sloten net voor rust nog wel aan via een strafschop, maar zagen de thuisclub na de pauze nog twee keer scoren (4-1). ONS Sneek heeft minimaal een week de rode lantaarn in handen.

 

Ruendel Marina (ONS Sneek) gaat op snelheid langs Dustin Mijnders van ODIN '59.
Foto: Rob Bosma


Harkemase Boys heeft zich gehandhaafd op de vierde plek, maar wel met de vieze smaak in de mond van de 0-3 nederlaag tegen FC Lisse. Nog binnen het half uur leidden de Lissenaren comfortabel met 0-2 door treffers van Ayoub Aït Afkir en Tom Duindam. Tien minuten voor tijd draaide Duindam met zijn tweede doelpunt van de middag de wedstrijd op slot.

FC Lisse passeerde op de ranglijst Hoek en Barendrecht. Hoek verloor op vrijdagavond de Zeeuwse tweestrijd met GOES (2-0) en Barendrecht kwam niet langs laagvlieger DOVO (2-2). De Veenendaalers kwamen op de Bongerd zelfs tot twee keer toe op voorsprong. De 2-2 voor Barendrecht viel met nog ruim een half uur op de klok. De thuisploeg zette stevig aan voor de volle winst, maar die kwam er niet. Kostbaar puntje voor DOVO in de strijd tegen degradatie.

 

Ontspannen onderonsje tussen Tim Eekman (Barendrecht) en scheidsrechter Shona Shukrula. 
Foto: Cees Bakker


Na vier wedstrijden op rij ongeslagen te zijn kreeg Jong Almere City FC van SteDoCo een stevige tik op de neus. De ploeg uit Hoornaar kwam na een 2-0 ruststand uit bij 4-1 aan het eind, maar schoot er op de ranglijst niets mee op.

Excelsior '31 klom wel een plekje. Na VVOG (5-0) moest ook Ter Leede buigen voor de Rijssenaren. De Sassenheimers gingen rusten met een 1-0 voorsprong (doelpunt Robert Steemers), maar in de tweede helft zorgden Hakim Ezafzafi, Hielke Penterman en Boy Boeloerditi voor een totale ommekeer (1-3).

In de avondwedstrijd verloor VVSB met 2-3 (rust 2-2) van Ajax. Tour Bouman was de matchwinnaar voor de Amsterdammers, die in de slotfase nog wel goed wegkwamen toen Felitciano Zschusschen met een omhaal de paal raakte. VVSB houdt wel nauw contact met Ter Leede dat op een veilige dertiende plek staat.

 

GOES - Hoek  2-0 (1-0)
Barendrecht - DOVO  2-2 (0-1)
ODIN '59 - ONS Sneek  4-1 (2-1)
SteDoCo - Jong Almere City FC  4-1 (2-0)
Ter Leede - Excelsior '31  1-3 (1-0)
VVOG - DVS '33 Ermelo  1-1 (1-0)
Harkemase Boys - FC Lisse  0-3 (0-2)
VVSB - Ajax  2-3 (2-2)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.