Nieuws

Tweede divisie: Kozakken Boys vloert koploper

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

1 februari 2020

Na zeven overwinningen op rij is HHC Hardenberg tegen een nederlaag aangelopen. Op de Boshoek wist Kozakken Boys de koploper van de Tweede divisie te vloeren. Beslissend was een rake vrije trap van invaller Royston Drenthe op zo'n tien minuten van het einde. In de resterende tijd slaagden de Sallanders er niet meer in het verlies te keren. Kozakken Boys pakte zijn vierde zege op rij.

Katwijk had in de avondwedstrijd in punten op gelijke hoogte kunnen komen en leek ook hard op weg daar naar toe. De ploeg van Jan Zoutman had halverwege in Groesbeek een 0-2 voorsprong beet (tweemaal Robbert Susan). De Treffers haalde in de tweede helft de stand op tot 2-2 (Bryan Sirvania en Coen Maertzdorf) en daar viel gezien het spelbeeld weinig op af dingen. Katwijk beef wel voor de neegnde keer op rij ongeslagen. 

Andere ploegen die nog aanspraak mogen maken op de titel wonnen stuk voor stuk. IJsselmeervogels was zoals te verwachten veel te sterk voor laagvlieger ASWH (nu al dertien duels op rij niet meer gewonnen). De 4-1 was wellicht een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Ahmed el Azzouti nam zijn ploeg voor rust bij de hand. Na de pauze schoten Gwaeron Stout en Danny van den Meiracker (vanaf elf meter) het kwartet vol.

 

Excelsior-keeper Jean Paul van Leeuwen stopt de panenka-penalty van Milan Hoek (8).
Foto: Harry Noordhof


AFC creëerde tegen Excelsior Maasluis weinig uitgespeelde kansen maar sprong uiterst effectief om met spelhervattingen. Twee keer namen de Amsterdammers met een rake vrije schop een voorsprong. Die van Robbert Schilder een minuut voor tijd was beslissend om de volle winst (2-3) te grijpen. Voor rust liet Excelsior Maassluis het duel nog wel kantelen (rust 2-1), maar wist dat voordeel na de pauze niet vast te houden.

Ook Rijnsburgse Boys heeft zijn aansluiting bij de kopgroep behouden. Winst in de derby met Quick Boys was geboden en die kwam er. Het was wel op het nippertje met doelpunten van Marc Magan (minuut 86) en Dani van der Moot (90+3). 

 

Marc Magan (vierde van links) verstoort met zijn doelpunt het eeuwfeest van Quick Boys.
Foto: Hans Heemskerk


Scheveningen leed zijn vierde nederlaag op rij na de winterstop. Tot aan de rust wist de ploeg van John Blok de Veenendaalers van het lijf te houden, maar na de pauze brak GVVV vlot het verzet. Philip Ties nam met twee treffers de helft van de productie van GVVV (4-0) voor zijn rekening. De afstand naar boven blijft voor Scheveningen nog wel te overbruggen.

TEC zit wat dat betreft in een lastiger parket. De Tielenaren verloren van Jong FC Volendam met 3-1 en hebben al twaalf wedstrijden (10 nederlagen in die reeks) niet weten te winnen. De jonge Volendammers schreven pas hun derde driepunter van het seizoen bij, maar gaven de rode lantaarn wel door aan ASWH.

 

In de middenmoot verloor Noordwijk op eigen veld met 0-3 van Spakenbrug, dat al vlot de score opende (doelpunt Jordi Bitter) en ver in de tweede helft de overwinning extra oppoetste met doelpunten van Majid Ghaddari en Kevin Sterling. De Noordwijkers hadden daar weinig van terug.

 

Op de zondag won Jong Sparta met 3-1 van Koninklijke HFC. Het was de tweede zege voor de Rotterdamse beloften onder leiding Nourdin Boukhari, die twee weken geleden het stokje overnam van Jeroen Rijsdijk. Na de indrukwekkende overwinning bij IJsselmeervogels (1-5) wist de 'Koninklijke' alleen nog maar te winnen van het laag geklasseerde TEC. De nederlaag in het Kasteel erbij opgeteld schraapten de Haarlemmers uit de laatste zes speelrondes twee punten bij elkaar. 

 

Excelsior Maassluis - AFC  2-3 (2-1)
GVVV - Scheveningen  4-0 (0-0)
HHC Hardenberg - Kozakken Boys  0-1 (0-0)
Noordwijk - Spakenburg  0-3 (0-1)
Jong FC Volendam - TEC  3-1 (2-0)
IJsselmeervogels - ASWH  4-1 (2-1)
Quick Boys - Rijnsburgse Boys  0-2 (0-0)
De Treffers - Katwijk  2-2 (0-2)
Jong Sparta - Koninklijke HFC 3-1 (1-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.