Nieuws

DUNO D. neemt afscheid van Roy de Haan

Nieuws
Hoofdklasse

 

4 februari 2020

DUNO D. en Roy de Haan hebben per direct de samenwerking beëindigd. De Haan trad in juni 2019 aan als hoofdcoach en boekte dit seizoen aanvankelijk goede resultaten met de hoofdmacht van de Doorwerthse hoofdklasser. Dat optimistische beeld is intussen volledig vertroebeld.

 

De selectie onderging gaande de competitie al veel mutaties. Jesse Korn, Cali Daniël en Sherwin Grot keerden de club de rug toe. Daartegenover stond de tussentijdse komst van Kenny Elders, Shuremy Felomina (beiden FC Lienden), Jean Willy Mapinga (FSV Duisburg), Luuk Oosterling (DVS '33 Ermelo) en Niels Willems ( FC Balcatta). Maar de prestatiecurve bleef constant neergaand. De laatste overwinning van DUNO D. dateert van speeldag 7 (0-2 zege bij Sportlust '46). Sindsdien hebben de Doorwerthers uit negen speelrondes welgeteld één punt (1-1 bij Spijkenisse) gehaald en zijn ze afgezakt naar een twaalfde plek in de hoofdklasse A, op basis van een beter doelsaldo net boven de p/d streep.

 

DUNO D. , seizoen 2019-2020
Foto: Berry de Reus

 

Jan Oosterhuis gaat met assistentie van oud-speler en clubicoon Purrel Fränkel het seizoen afmaken bij DUNO D. met de opdracht een positieve ommekeer teweeg te brengen. Oosterhuis zat net een week zonder club, nadat De Meern had besloten het eerste elftal terug te trekken uit de eerste klasse (zondag). De 56-jarige coach redde ook vorig seizoen (februari-juni 2019) DUNO D. uit de brand na het ontslag van Lodewijk de Kruif. Oosterhuis eindigde met DUNO D., debutant toen in de hoofdklasse, op een achtste plaats.