Nieuws

Hoofdklasse B: Top drie blijft aan winnende hand

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

8 februari 2020

De top drie van de Hoofdklasse B blijft aan de winnende hand. Daardoor veranderde er niets aan de onderlinge afstanden binnen het leidende trio. Staphorst voert de ranglijst aan, op twee punten gevolgd door Eemdijk en daar weer twee punten achter ACV.

Staphorst won van NSC Nijkerk, maar vraag niet hoe. De Staphorsters namen na een kwartier spelen de leiding door een doelpunt van Pascal Mulder, maar daarna kwam de ploeg van Paul Weerman steeds meer tussen hangen en wurgen terecht. Op basis van de tweede helft was een gelijkspel ook een rechtvaardige uitslag geweest.

Eemdijk leek een makkelijke middag te gaan beleven tegen SDC Putten. Na nog geen tien minuten stonden de Diekers op een 2-0 voorsprong door goals van Armend Selimi en Wouter de Graaf. Maar daarna stokte het bij Eemdijk, dat vlak voor rust SDC Putten zag terugkomen (penalty Jannis Karifilakis). Op het uur vergrootte de thuisclub de marge weer door Rafik el Hamdi, maar Rick van den Brink zorgde met zijn 3-2 toch nog voor een lastige tien minuten voor Eemdijk.

ACV had weinig moeite om Buitenpost (2-4) op zijn tekortkomingen te wijzen. De Friezen scoorden in de eerste helft nog wel de gelijkmaker, maar het klasseverschil was te groot om er een echte wedstrijd van te maken.

SC Genemuiden klom naar plaats vier en dat ging ten koste van Swift dat tegen Flevo Boys bleef steken op 1-1. Zelf wonnen de groen-witten met maar liefst 1-5 bij Volendam. Rens van Benthem, overgekomen van HHC Hardenberg, bewees zijn waarde met de eerste twee goals. Ook Omar Kavak droeg een belangrijk steentje bij met eveneens twee treffers. Bij 0-4 maakte Niels Springer de troostgoal voor de Volendammers.

Na twee nederlagen schreef HZVV weer een overwinning bij. Purmersteijn kreeg een 3-0 nederlaag te slikken. Het was de tiende zege dit seizoen voor de nieuwkomer uit Hoogenveen, waarvoor handhaving nog maar een peulenschilletje lijkt.

De Dijk is ook lekker op weg zich uit de problemen te werken. Na de 3-1 overwinning op DETO Twenterand (vijfde zege op rij) vinden de Amsterdammers zich terug onderin de middenmoot.

 

Riekelt Nentjes (Urk) heeft gepasst, Kelvin Groothand van Berkum ziet dat een botsing onvermijdelijk is.
Foto: Rainer Fröhlich


Urk steeg twee plaatsen, een direct gevolg van de 2-0 overwinning op Berkum. De Urkers kwamen voor rust op voorsprong door een vrije schop van William de Boer. Na de pauze hielp Silvan Kersbergen de thuisclub een handje door een treffer in eigen doel.

 

Buitenpost - ACV  2-4 (1-3)
De Dijk - DETO Twenterand  3-1 (0-1)
Eemdijk - SDC Putten  3-2 (2-1)
HZVV - Purmersteijn (zo)  3-0 (2-0)
NSC Nijkerk - Staphorst  0-1 (0-1)
Swift - Flevo Boys  1-1 (0-1)
Urk - Berkum  2-0 (1-0)
Volendam - SC Genemuiden  1-5 (0-2)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.