Nieuws

Hoofdklasse A: Evenwicht bij DHSC - SC Feyenoord

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

8 februari 2020

De topper in de Hoofdklasse A tussen DHSC en SC Feyenoord heeft geen winnaar opgeleverd. Koploper DHSC had de meeste kansen op de volle winst, maar SC Feyenoord sprong met zijn kansen uiterst effectief om. Bij rust leidden de Utrechters met 1-0 (kopdoelpunt van Tim van de Berg), maar al vlot na de pauze bracht Khalid Rahli de partijen op gelijke hoogte. Via een strafschop (Genaro Snijders) nam DHSC weer een voorschot op drie punten, maar opnieuw sloeg Rahli terug: 2-2.

Het was op het Wesley Sneijder sportpark een duel vol hectiek met in totaal zeven gele kaarten, vier voor de thuisclub, drie voor de bezoekers. Scheidsrechter Marcel Roeleveld trok tot slot ook nog een rode kaart voor Feyenoord-coach Raymond Frehe, die naar het oordeel van de arbiter een wegwerpgebaar gemaakt zou hebben. Er was wel een gebaar, maar wegwerpelijk was dat zeker niet.

Sportlust '46 en AZSV poetsten twee punten van hun achterstand op DHSC weg. Sportlust '46 had een beter tweede bedrijf nodig tegen FC 's-Gravenzande dat bij rust nog leidde met 0-1. In de tweede helft (om precies te zijn in de laatste twintig minuten) stelden de Woerdenaren orde op zaken om bij 3-1 te eindigen.
Door met 1-2 te winnen bij FC Rijnvogels blijft ook AZSV volop mee draaien bovenin. De ploeg uit Aalten staat op plek drie, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan DHSC. Ook SC Feyenoord, op plaats vier, heeft nog een wedstrijd te goed.

De middenmoot begint bij ARC. De Alphenaren sleepten een punt uit het vuur bij Achilles Veen, dat ondanks de betere kansen niet tot scoren kwam. Ook ARC wist het doel niet te vinden, zodat de beginstand (0-0) onaangeroerd bleef.

Na een goede periode is Zwaluwen het rechte spoor weer kwijt geraakt. De Vlaardingers gingen met 3-0 onderuit (derde nederlaag op rij) bij Smitshoek. De Barendrechters klommen niet alleen over Achilles Veen heen, maar passeerden op de ladder ook Jodan Boys dat de punten deelde met Capelle (2-2).

Spijkenisse profiteerde van de halve misstap van Capelle en is nu ook in punten los van de gevarenzone. De ploeg van Peter Wubben mikte met scherp (8-0) in de schiettent van Achilles '29.

Na een lange reeks duels (negen in totaal) zonder overwinning schreef DUNO D. eindelijk weer eens een driepunter bij. Dat ging ten koste van Rijsoord (2-0). Bij de Doorwerthers zat Jan Oosterhuis voor het eerst op de bank en het oog van de nieuwe oefenmeester miste kennelijk zijn uitwerking niet.

 

Achilles Veen - ARC  0-0 (0-0)
Capelle - Jodan Boys  2-2 (0-0)
DHSC - SC Feyenoord  2-2 (1-0)
FC Rijnvogels - AZSV  1-2 (1-2)
Smitshoek - Zwaluwen  3-0 (1-0)
Spijkenisse - Achilles '29  8-0 (1-0)
Sportlust '46 - FC 's-Gravenzande  3-1 (0-1)
DUNO D. - Rijsoord  2-0 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.