Nieuws

Derde divisie: Concurrenten van Sparta Nijkerk falen

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

8 februari 2020

De concurrenten van Sparta Nijkerk zijn nauwelijks meer serieus te nemen. DVS '33 Ermelo liet zich kleineren door Excelsior '31. Derian Reinders opende na een half uur met een fraaie trap de score voor de Rijssenaren, die na de pauze via Jasper Veltkamp de marge verdubbelden. Vanaf dat moment was het een verloren zaak voor de Ermeloërs, die ook nog een derde tegentreffer (Hielke Penterman) te slikken kregen.

Ook ODIN '59 en Harkemase Boys lieten punten liggen. ODIN '59 pikte dankzij Thom de Vries (3-3) tegen Jong Almere City FC in de slotfase nog net een puntje mee, maar Harkemase Boys leverde de volle mep in. DOVO toverde de Friezen een 1-0 nederlaag voor. Quincy Arends benutte na een klein half uur spelen een penalty, beslissend voor de winst naar later bleek. DOVO vergrootte de afstand tot de directe degradatieplaatsen tot zes punten.

Sparta Nijkerk zal bij het vernemen van de uitslagen wel geglimlacht hebben, maar bij de eigen resultaten is even huilen met de lamp uit. Na de nederlaag tegen Barendrecht (2-1) en een gelijk spel met SteDoCo (3-3) volgde er opnieuw een verliespartij. FC Lisse stak met die ene treffer van Jeffrey Klijbroek (op slag van rust) de volle winst op zak. Maar nog steeds is de voorsprong van de koploper van de Derde divisie ruim en de ploeg van Eric Speelziek lijkt weinig tot niets te vrezen te hebben van de achtervolgers.

 

Hoek-captain Reguillo Vandepitte (5) haalt uit voor de gelijkmaker tegen Barendrecht: 1-1.
Foto: Patricia Maljaars


Barendrecht is bezig met een mooie serie en bewees dat ook bij het bezoek aan Hoek, waar de ploeg van Jack van den Berg met een 1-2 voorsprong (doelpunten Stanley Husen en Tim Eekman, strafschop) ging rusten. Na de pauze kwam de 1-2 niet meer in het gedrang. Een grotere voorsprong voor de bezoekers paste meer in het wedstrijdbeeld dan een gelijkmaker voor Hoek.

GOES mikt volledig op de middenmoot, want de ploeg blijft het ook buitenshuis goed doen. Het punt bij Ajax (1-1) kwam niet zonder geluk tot stand, maar dat is nooit terug te lezen op de ranglijst en die spreekt voorlopig in het voordeel van de Zuid-Bevelanders.

 

Genridge Prijor (ONS Sneek) probeert in de defensie van VVOG door te dringen via de rug van Finn Kluiver. Caifano Latupeirissa (21) ziet het gebeuren.
Foto: MJFotografieHv


Het kelderduel tussen ONS Sneek en VVOG eindigde onbeslist (1-1) en daar schoten beide clubs helemaal niets mee op. De nummer laatst en voorlaatst ontlopen elkaar alleen in doelsaldo. De kloof naar een p/d-plaats meet zes punten.

De bovenste p/d-plaats is voor VVSB dat een pijnlijke thuisnederlaag leed tegen Ter Leede. De Sassenheimers stonden na een half uur met 0-3 voor, voerden vier minuten voor tijd de score op naar 1-4, waarna VVSB toch nog een inhaalrace begon maar tijd te kort kwam: 3-4. Ter Leede staat nu vier punten los van Sint Bavo.

 

Ajax - GOES  1-1 (1-1)
DOVO - Harkemase Boys  1-0 (1-0)
DVS '33 Ermelo - Excelsior '31  0-3 (0-1)
FC Lisse - Sparta Nijkerk  1-0 (1-0)
Hoek - Barendrecht  1-2 (1-2)
Jong Almere City FC - ODIN '59  3-3 (1-1)
ONS Sneek - VVOG  1-1 (0-0)
VVSB - Ter Leede  3-4 (0-3)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.