Nieuws

Tweede divisie: Tik op de neus van Katwijk

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

8 februari 2020

De meest opvallende uitslag op speeldag 21 van de Tweede divisie was de tik op de neus die Katwijk ontving van Excelsior Maassluis. Bij de aftrap op De Krom verkeerden de Katwijkers in de wetenschap dat ze een serie van negen wedstrijden hadden neergezet waarin ze ongeslagen waren gebleven. Dan komt een nederlaag tegen een ploeg die moet knokken om in de middenmoot aansluiting te vinden hard aan. De 1-2 nederlaag betekende ook toch weer drie punten verder achterop in de titelrace.

Excelsior Maassluis had in de aanloop naar zaterdag Kevin Ringeling weten binnen te halen. De verdediger begon ooit bij Excelsior Maasluis met voetballen en kwam de laatste jaren uit voor Jong Sparta. Toen het in de tweede helft aankwam op het verdedigen van de 0-2 voorsprong (goals van Sekou Sylla en Daan Blij) bewees Ringeling toch zijn waarde. Katwijk wist nog wel de aansluiter te scoren (Guus van Weerdenburg), maar verder kwam de ploeg van Jan Zoutman niet.

 

Daan Blij gaat de 0-2 voor Excelsior Maassluis binnen schieten. Rick van der Meer (23) kan dat niet voorkomen.
Foto: Harry Noordhof


IJsselmeervogels ging Katwijk voorbij door met 0-3 te winnen bij het laag geklasseerde TEC. De thuisclub kreeg zeker kansen om de bezoekers pijn te doen, maar de Vogels waren veel effectiever. De openingsgoal vlak voor rust (Gillian Justiana) kreeg daardoor in de slotfase van de tweede helft een vervolg met treffers van Danny van den Meiracker en Ahmed el Azzouti. IJsselmeervogels steeg naar plek twee op vijf punten van HHC Hardenberg, maar wel met een inhaalwedstrijd tegen GVVV nog voor de boeg.

Koploper HHC Hardenberg keek voor de wedstrijd tegen Spakenburg wel en goed begonnen was al tegen een achterstand aan. Robin Eindhoven was de maker van de ultrasnelle openingsgoal. Bij rust hadden de Sallanders de score omgebogen naar een voorsprong door twee treffers van Jurjan Mannes. Na de pauze verhoogde Ravelino Junte de marge en de aanstaande 1-3 overwinning kwam daarna niet meer in gevaar.

Kozakken Boys kwam net als IJsselmeervogels en Katwijk ook op veertig punten. De Werkendammers wonnen met 2-1 van Jong Sparta en dat was de vijfde overwinning op rij voor de ploeg van Rick Adjei. Na Jeffrey Rijsdijk (1-0) was ook ex-prof Royston Drenthe opnieuw productief. Nadat Jong Sparta na rust de achterstand gehalveerd had, drongen de Rotterdammers nog wel aan op de gelijkmaker maar die viel niet meer.

AFC wil bovenin mee blijven draaien en liet tegen Rijnsburgse Boys vooral in de tweede helft zijn macht zien (6-3). Voor rust hadden de Rijnsburgers de Amsterdammers nog keurig van repliek gediend (2-2). Breekpunt was vijf minuten na de pauze de rode kaart voor Rijnsburg-verdediger Masies Artien. Met elf tegen tien was het een ongelijke strijd geworden. Het was ook weer zo'n middag voor Raily Ignacio die vier keer scoorde. Yordi Teijsse deed het voor de helft van zijn ploeggenoot.

 

Rijnsburger Jeroen Spruijt weet zich omringd door drie tegenstanders van AFC, Robbert Schilder (links), Gévero Markiet (rechts) en Dalian Maatsen (achter).
Foto: Hans Heemskerk


Na een zwakke reeks wist Koninklijke HFC weer eens te winnen. De Haarlemmers poetsten het blazoen op met een 4-0 overwinning op Jong FC Volendam. Het was een duel met voornamelijk éénrichtingsverkeer.

De Volendammers zakten weer terug naar de laatste plaats, want ASWH hield drie punten over aan het duel met GVVV. Het was de derde overwinning van het seizoen voor de Ambachters die in het laatste kwartier het verschil maakten door doelpunten van Jordie van der Laan en Lester Pires. Het weerwoord van Robin Mulder (2-1 in 90+4) kwam te laat.

De bollenstreekderby tussen Noordwijk en Quick Boys mondde uit in 1-1. Daar zal de bezoekende club het minst tevreden mee zijn geweest. Bij rust had Quick Boys een 0-1 voorsprong bewerkstelligd. En als gevolg van de 1-1 eindstand vonden de Katwijkers zich terug op een p/d-plek.

De tweede p/d-plek is voorlopig belegd bij Scheveningen. Na vier nederlagen op rij pakte de ploeg van John Blok wel weer eens een punt.Tien minuten voor tijd liet bij een 1-1 stand Jari de Jong een penalty voor Scheveningen onbenut. De 1-1 was een typische sprokkeluitslag in de strijd tegen degradatie.

 

AFC - Rijnsburgse Boys  6-3 (2-2)
Noordwijk - Quick Boys  1-1 (0-1)
Scheveningen - De Treffers  1-1 (1-0)
ASWH - GVVV  2-1 (0-0)
Kozakken Boys - Jong Sparta  2-1 (2-0)
Katwijk - Excelsior Maassluis  1-2 (0-1)
Koninklijke HFC - Jong FC Volendam  4-0 (1-0)
Spakenburg - HHC Hardenberg  1-3 (1-2)
TEC - IJsselmeervogels  0-3 (0-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.