Nieuws

Beker Zuid I: Eenvoudige bekeravond Achilles Veen

Nabeschouwing
Districtsbeker

 

11 februari 2020

Alem is een Gelders minidorp aan de Maas met 654 inwoners (per 1 januari 2020). Daarmee vergeleken is Veen (ook dorp aan de Maas maar aan de Brabantse kant) een 'stad' met zijn tegen de 3000 geregistreerde burgers. 'Stad' won niet alleen qua inwonertal maar ook met voetballen van dorp. Achilles Veen plaatste zich dinsdagavond ten koste van zondag vierdeklasser Alem probleemloos bij de laatste zestien bekerdeelnemers van Zuid I. De hoofdklasser haalde net niet de tien: 1-9.

De volgende tegenstander van Achilles Veen is Altena, dat uitkomt in de tweede klasse. De wedstrijd wordt gespeeld op 29 februari, dan wel in de week erna.

 

Alem - Achilles Veen 1-9 (0-4)

Na iets meer dan een kwartier stond het al 0-3 voor de hoofdklasser en leek er een monsterscore in de lucht te hangen. Maar vervolgens stokte de doelpuntenproductie. Pas in de slotminuut van de eerste helft viel de vierde treffer. Na rust ging Achilles op zoek naar een score die het klassenverschil beter uitdrukte. Twintig minuten voor tijd bracht Thomas de Man met zijn derde doelpunt nummer negen op het bord en leken dubbele cijfers slechts een kwestie van tijd. Een tiende doelpunt viel ook, alleen aan de andere kant. Alem kreeg de gelegenheid om door middel van een strafschop de eretreffer te scoren. Jens Steenbekkers benutte de penalty.

Doelpunten 4. Thijs van den Berg 0-1
13. Kevin van Kempen 0-2
17. RĂ©mon Koenen 0-3
45. Thomas de Man 0-4
55. Diego Meerveld 0-5
58. Sem van der Pijl 0-6
65. Thomas de Man (strafschop) 0-7
70. Diego Meerveld 0-8
71. Thomas de Man 0-9
87. Jens Steenbekkers (strafschop) 1-9
Scheidsrechter S.C.A. van Zuilichem
Achilles Veen Wagener, Van der Pijl, Boddaert, Van den Berg (65. Van Hoof), Geeroms, Tan, Mandemakers, Kuijpers (46. Wilborts), Koenen (46. Meerveld), Van Kempen, De Man

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Zuid I.