Nieuws

Hoofdklasse B: Staphorst loopt uit

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

15 februari 2020

Staphorst heeft een uitstekend weekend. Zelf won de nummer één van de Hoofdklasse B met 2-0 van De Dijk en zag concurrent Eemdijk punten verspelen. De 'Diekers' uit Bunschoten-Spakenburg speelden doelpuntloos gelijk tegen Flevo Boys en zien de Staphorsters zodoende twee punten uitlopen. De koploper heeft nu een voorsprong van vier punten en is in de tweede periode ook niet meer te achterhalen.

 

Martijn Brakke (Staphorst) ontwijkt een tackle.
Foto: Henk Timmerman


ACV pakte tegen Purmersteijn (nummer vijftien van de ranglijst) de volle winst. Het werd 2-3 voor de club uit Assen, een stand die al bij rust was bereikt. ACV is door de overwinning op gelijke hoogte gekomen met Eemdijk, alleen het doelsaldo is nog een fractie minder.
De grootste dagwinst was voor SC Genemuiden, dat thuis NSC Nijkerk met 7-1 versloeg. In de tweede helft liepen de Nijkerkers de meeste klappen op, want toen trof Genemuiden vijf maal doel.

 

Purmersteijn-doelman Thomas Hoekstra is kansloos op de kopbal van Daan Smit (ACV): 1-3.
Foto: Bennie de Boer


Ook HZVV pakte een prima overwinning. SDC Putten werd in eigen huis met 0-4 terecht gewezen. De Puttenaren zijn inmiddels in de gevarenzône beland, want Flevo Boys (dat vandaag dus een puntje pakte) is hen tot één puntje genaderd. En het doelsaldo van de Emmeloorders is aanzienlijk beter dan dat van SDC Putten.

 

Guido Moelee (Swift) strekt zich tot het uiterste om het balbezit Michel van Aggele (Berkum) te verstoren.
Foto: Rainer Fröhlich


DETO Twenterand behaalde een hele belangrijke zege. De ploeg uit Vriezenveen versloeg Urk met 3-1 en is met de driepunter Purmersteijn voorbij gegaan. DETO staat nu veertiende, dat aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent.

Voor Buitenpost gaan de gordijnen langzaam dicht. Na de nederlaag tegen Volendam (5-1) en de winst van DETO is het gat naar een p/d-plek gegroeid tot acht punten (negen als je het doelsaldo ook in ogenschouw neemt).

 

Berkum - Swift  2-2 (1-1)
DETO Twenterand - Urk  3-1 (0-0)
Flevo Boys - Eemdijk  0-0 (0-0)
Purmersteijn (zo) - ACV  2-3 (2-3)
SC Genemuiden - NSC Nijkerk  7-1 (2-1)
SDC Putten - HZVV  0-4 (0-1)
Staphorst - De Dijk  2-0 (0-0)
Volendam - Buitenpost  5-1 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.