Nieuws

Hoofdklasse A: FC Rijnvogels verrast koploper DHSC

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

15 februari 2020

FC Rijnvogels heeft koploper DHSC met de eigen wapens verslagen. De Katwijkers bleken qua agressiviteit en strijd meer in huis te hebben dan de Utrechters. "Het leken wel een stel zombies," oordeelde trainer John Vink over zijn eigen ploeg. Na negentig minuten kon Rijnvogels juichend de armen heffen, wetende dat de lijstaanvoerder een 1-2 nederlaag was toegebracht.

 

Matchwinnaar voor FC Rijnvogels was Jaap van Duijn, die pas in minuut 88 als invaller binnen de lijnen was verschenen. Van Duijn ging  in blessuretijd onderuit in de zestien en benutte even later zelf de toegekende strafschop. 

Nummer twee Sportlust '46 verzuimde om er vol van te profiteren, want tegen Zwaluwen kwamen de Woerdenarenniet verder dan een 1-1 gelijkspel. Bij winst had de ploeg van Patrick Loenen de kop op doelsaldo weer overgenomen, maar nu blijft DHSC met twee punten verschil bovenaan staan.

Ook AZSV liep tegen een zeperd aan. De nummer drie van vorige week verloor met 1-0 van laagvlieger Rijsoord en zag daardoor SC Feyenoord voorbij komen. De Rotterdammers van Zuid zetten Spijkenisse terug op aarde, dat na de 8-0 overwinning van vorige week nu met 3-0 op de broek kreeg.

Achilles '29 - Achilles Veen was met name in de tweede helft een ongelijke strijd: 0-5. De Groesbeekse ex-BVO is in het amateurvoetbal inmiddels een lachertje geworden en gaat voor het vierde jaar op rij degraderen. Het staat 21 punten verwijderd van een p/d-plaats en als de lijn zich zo doorzet is het voormalige luchtkasteel van de familie Derks eind maart al gedegradeerd naar de eerste klasse.

FC 's-Gravenzande, vijftiende op de ranglijst, pakte weliswaar een punt (1-1 tegen DUNO D.), maar zag Rijsoord twee punten uitlopen.
De strijd om de p/d-plaatsen is razend spannend, met drie ploegen op 22 punten (Capelle, Spijkenisse en Rijsoord) en één met 23 (DUNO D.). Van de onderlinge concurrenten pakte alleen Spijkenisse geen punt.

 

ARC - Capelle  1-1 (0-0)
DHSC - FC Rijnvogels  1-2 (1-1)
FC 's-Gravenzande - DUNO D.  1-1 (1-0)
Jodan Boys - Smitshoek  1-1 (0-0)
Rijsoord - AZSV  1-0 (0-0)
Zwaluwen - Sportlust '46  1-1 (0-0)
Achilles '29 - Achilles Veen  0-5 (0-0)
SC Feyenoord - Spijkenisse  3-0 (3-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.