Nieuws

Derde divisie: Wat is er aan de hand met Sparta Nijkerk?

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

15 februari 2020

Sparta Nijkerk is volkomen van slag. Thuis op 'De Ebbenhorst' versloeg Hoek de koploper van de Derde divisie met veelzeggende cijfers: 2-5. De ploeg, die met overmacht de eerste periode won, met tien punten verschil ten opzichte van nummer twee, staat in de tweede periode met slechts één punt stijf onderaan.

 

Het is dat de concurrenten, met name DVS '33 Ermelo, consistent weigeren te profiteren, waardoor de Nijkerkers nog steeds de competitie leiden. Inmiddels heeft ODIN '59, dat deze speeldag niet in actie kwam, zichzelf gepromoveerd tot voornaamste uitdager als het gaat om de titel. De achterstand van ODIN bedraagt nog steeds vijf punten, maar heeft nu evenveel gespeelde wedstrijden op het conto als Sparta Nijkerk.

 

Ruendel Martina (9) kopt ONS Sneek naar 0-1. Jeroen Sterrenburg (14) en Steven Edwards (18) van SteDoCo kunnen dat niet meer verhinderen.
Foto: Rob Bosma


DVS '33 Ermelo kwam opnieuw niet tot winst. Sterker, zelfs een puntje zat er niet in, want GOES eiste de volle winst op: 3-1. De zondagclub noteerde een meer dan nuttige overwinning en zag onder de p/d-streep zowel VVSB als DOVO winnen. De Zuid-Bevelanders behouden met de genoemde p/d-kandidaten een marge van vijf en acht punten. Door de slechte serie van DVS '33 (één punt uit de laatste drie wedstrijden) moeten de Ermeloërs nu Harkemase Boys naast zich dulden. De Harekieten versloegen Jong Almere City FC met 3-2.

 

Ajacied Marijn Sterk (niet zichtbaar) schiet uit een vrije trap de gelijkmaker langs Barendrecht-keeper Nick van der Ploeg.
Foto: Cees Bakker


Zoals gezegd, VVSB en DOVO wonnen hun partij. VVSB bezegelde vrijwel zeker het lot van VVOG. In Harderwijk werd het 1-3 voor Sint Bavo en moet er een wonder gebeuren wil VVOG zich nog veilig spelen. En omdat ONS Sneek tegen SteDoCo een puntje sprokkelde (1-1) is VVOG ook nog eens hekkensluiter geworden.

DOVO en VVSB zijn met Ter Leede in een driestrijd verwikkeld voor één veilige plek. Ter Leede pakte in de belangrijke derby tegen FC Lisse een punt (1-1). De Sassenheimers hebben nog twee punten voor op VVSB.

 

Barendrecht - Ajax  1-1 (0-0)
Excelsior '31 - DOVO  1-2 (1-1)
GOES - DVS '33 Ermelo  3-1 (0-0)
SteDoCo - ONS Sneek  1-1 (0-1)
Ter Leede - FC Lisse  1-1 (0-1)
VVOG - VVSB  1-3 (1-2)
Sparta Nijkerk - Hoek  2-5 (1-2)
Harkemase Boys - Jong Almere City FC  3-2 (1-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.