Nieuws

Tweede divisie: AFC verslaat koploper HHC Hardenberg

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

15 februari 2020

In de maand van de waarheid met wedstrijden tegen Kozakken Boys, Spakenburg, AFC en Katwijk is HHC Hardenberg tegen een tweede nederlaag opgelopen. Na de Kozakken hebben ook de Amsterdammers de koploper pootje gelicht. Het werd 0-2 voor AFC door doelpunten van Milan Hoek en Raily Ignacio. HHC verloor en passant ook nog doelman Sander Danes, die in de slotfase bij een 0-1 stand een rode kaart pakte na een overtreding op Ignacio. Aanvaller Rick Hemmink moest daardoor het keepersshirt aantrekken. Hij kreeg ver in de blessuretijd de tweede Amsterdamse treffer te verwerken.

HHC staat nog steeds bovenaan, maar Katwijk en AFC naderen. De 'Kattukkers' hadden weinig moeite met GVVV. Het kwaliteitsverschil werd in de score uitgedrukt: 0-3. IJsselmeervogels had bij winst qua verliespunten HHC kunnen passeren, maar de 'Vogels' kwamen tegen Kozakken Boys niet tot scoren. Wel werd een kopgoal van Danny van den Meiracker wegens duwen afgekeurd. Kozakken Boys kwam er af en toe uit maar beperkte zich voornamelijk tot het vasthouden van de nul. Dat lukte, waardoor beide teams nu gedeeld vierde staan, met het betere doelsaldo voor de Spakenburgers.

 

Jeroen Spruijt (voor) en Dani van der Moot zijn heel gelukkig met de 2-1 van Rijnsburgse Boys tegen Koninklijke HFC.
Foto: Hans Heemskerk


Rijnsburgse Boys behoudt zicht op de titel na de 2-1 winst tegen de Koninklijke HFC. De achterstand op HHC bedraagt nog maar zes punten, maar de Rijnsburgers hebben met nog vijf titelpretendenten te maken. Voor HFC is de vrije val nog niet ten einde. Voor de winterstop had de ploeg van Gertjan Tamerus nog kansen om de eerste periode te winnen, inmiddels zijn de Haarlemmers afgezakt naar de achtste plaats. Uit de laatste acht wedstrijden werden slechts vijf punten gehaald.

Onderin heeft Quick Boys een belangrijke zege behaald. De Katwijkers van Nieuw Zuid wonnen met 1-0 van TEC door een doelpunt van Olaf van der Sande. En daarmee klom Quick Boys over Excelsior Maassluis heen, dat met 0-1 klop kreeg van Noordwijk. Excelsior bevindt zich nog maar net boven de p/d-streep, maar zag Scheveningen drie punten naderen. De 'Schollekoppen' versloegen hekkensluiter Jong FC Volendam maar net (1-2). Tim Peters was in de blessuretijd de matchwinner.

 

Noordwijk-speler Thomas Reynaers verlaat vroeg in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis het veld per brancard.
Foto: Harry Noordhof


TEC verloor dus, net als ASWH. De Ambachters moesten voor een avondwedstrijd naar Groesbeek, waar De Treffers met 3-1 te sterk bleek.
Het is spannend onderin, waar de onderste drie ploegen onderling één punt verschil hebben. TEC staat met veertien punten boven de degradatieplaatsen, ASWH en Jong Volendam met dertien en twaalf erop.

 

Excelsior Maassluis - Noordwijk  0-1 (0-0)
GVVV - Katwijk  0-3 (0-0)
Jong FC Volendam - Scheveningen  1-2 (1-1)
Quick Boys - TEC  1-0 (0-0)
Rijnsburgse Boys - Koninklijke HFC  2-1 (1-1)
HHC Hardenberg - AFC  0-2 (0-0)
Jong Sparta - Spakenburg  2-4 (1-2)
IJsselmeervogels - Kozakken Boys  0-0 (0-0)
De Treffers - ASWH 3-1 (1-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.