Nieuws

DOVO geeft Scott Calderwood dubbelfunctie

Nieuws
Derde divisie

 

20 februari 2020

Scott Calderwood heeft bij DOVO een contract ondertekend voor twee jaar. Het bijzondere aan de overeenkomst is dat het gaat om een dubbelfunctie. Calderwood blijft hoofdcoach, maar wordt ook technisch manager bij de derdedivisieclub uit Veenendaal.

 

Scott Calderwood
Foto: DOVO

 

Eind november ging DOVO met Calderwood een contract aan tot aan het einde van dit seizoen. Als opvolger van de ontslagen Gert Kruys moest hij de ploeg uit het slop trekken. De resultaten vielen aanvankelijk niet mee. Calderwood haalde uit de eerste zes wedstrijden met DOVO slechts vijf punten. In de laatste twee speelrondes ging het ineens wel hard de goede kant uit met overwinningen op Harkemase Boys (1-0) en Excelsior '31 (1-2). Daardoor heeft DOVO de ergste zorgen over rechtstreekse degradatie overboord kunnen zetten. De achterstand op de eerste veilige plek op de ranglijst (Ter Leede) is teruggelopen naar vijf punten.

 

Het vertrouwen naar elkaar toe is groot bij DOVO. "We zien een team dat er weer vertrouwen in heeft en een trainer die dat vertrouwen uitstraalt en over weet te brengen. We zijn dan ook blij dat we bij elkaar zijn gekomen", zegt Lenno van Kleef op de clubwebsite. Van Kleef is lid van een tijdelijke technische commissie van DOVO. Met het ontslag van Kruys stapten ook drie leden van de technische commissie op.

 

"Ik ben bij DOVO met open armen ontvangen. De vereniging is een warme, mooie en grote vereniging met fantastische supporters en sponsoren", steekt Calderwood zijn vreugde over zijn verbintenis niet onder stoelen of banken. "Daarnaast moet ik zeggen dat ik onder de indruk ben van de kwaliteit van de jeugdopleiding. Volgens mij zijn alle ingrediënten aanwezig om er twee hele mooie jaren van te maken. Maar eerst met beide benen op de grond en dit jaar tot een goed einde brengen."