Nieuws

Beker: FC Rijnvogels simpel bij de laatste zestien

Nabeschouwing
Districtsbeker

 

20 februari 2020

FC Rijnvogels heeft zich geplaatst voor de achtste finale van het bekertoernooi van het district West II. De Katwijkse hoofdklasser had zoals in de lijn der verwachtingen lag weinig moeite met derdeklasser Verburgh. De Katwijkers verdeelden hun zes doelpunten over beide helften.

 

In het district Oost kon AZSV onverrichterzake terug naar huis. De hoofdklasser uit Aalten zag in Apeldoorn het bekerduel met zondag tweedeklasser Columbia afgelast.

 

FC Rijnvogels - Verburch 6-0 (3-0)

Bij FC Rijnvogels maakte Kevin de Jong zijn debuut en al na vier minuten opende de nieuweling met een kopbal de score voor de Katwijkers. Vier minuten later verdubbelde Romano van der Stoep de marge en daarmee stond wel vast dat de hoofdklasser zich eenvoudig zou gaan plaatsen voor de volgende bekerronde. Vijf minuten voor rust luisterde De Jong zijn debuut nog verder op met een tweede treffer. Ver in de tweede helft kwam er nog een serieuze scoringskans voor de bezoekers, maar een eretreffer was de derdeklasser uit Poeldijk niet gegund.

Doelpunten 4. Kevin de Jong 1-0
8. Romano van der Stoep 2-0
40. Kevin de Jong 3-0
64. Romano van der Stoep 4-0
89. Arie de Vreugd 5-0
90. Dennis Bakker 6-0
FC Rijnvogels Verkerk, Van den Oever, Hoogerwaard, Van Heijningen, Driebergen, Thong, Bakker, Slegt, Van de Stoep, De Jong, Van Duijn

 

Columbia - AZSV, afgelast
Het wedstrijdformulier was al ingevuld, maar scheidsrechter Pascal Smeenk beoordeelde het hoofdveld van Columbia na hevige regenval als onbespeelbaar.

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West II.