Nieuws

Stresstest voor IJsselmeervogels

Voorbeschouwing
Tweede divisie
Derde divisie
Hoofdklasse
Competitie

 

21 februari 2020

Is het spannend aan de top in de Tweede divisie? De vraag stellen is hem beantwoorden. De titelstrijd knettert en vonkt dat het een lieve lust is. Op kop, met ingang van de winterstop, HHC Hardenberg, op de hielen gezeten door Katwijk en AFC. En daar dan weer achter op het vinkentouw, IJsselmeervogels, Kozakken Boys en Rijnsburgse Boys. Kortom, reclame voor topamateurvoetbal.
 

IJsselmeervogels kan naar plek twee stijgen dit weekeinde, mits de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg hun inhaalwedstrijd tegen GVVV tot winst weten te voeren. En dat wordt dan een serieuze stresstest voor de ploeg, die na alle onrust rond het vertrek van Ted Verdonkschot onder Gert Kruys de draad weer op wist te pakken. Wil IJsselmeervogels serieus mee blijven doen om het kampioenschap, dan is winnen van GVVV een absolute must. Puntenverlies van een titelkandidaat tegen een met alle respect modale middenmoter is 'not done'.

 

1 december 2018: Eef van Riel (IJsselmervogels) wint van Robin Segers, maar GVVV trok uiteindelijk aan het langste eind (1-2). 
Foto: Orange Pictures

 

In het recente verleden had IJsselmeervogels altijd veel te stellen met GVVV. In de topklasse kwamen beide clubs elkaar tien keer tegen. GVVV won vier keer, IJsselmeervogels was drie maal de sterkste. In Tweede divisie verband loopt GVVV verder vooruit. GVVV won drie van de vijf ontmoetingen. De laatste keer dat GVVV een bezoek bracht aan rode kant van de Westmaat stapten de 'blauwen' uit Veenendaal weg met een 1-2 overwinning. Dit seizoen lijken de krachtsverhoudingen het voordeel te geven aan IJsselmeervogels, dat de uitwedstrijd in Veenendaal afgetekend met 0-3 won, de eerste overwinning van de 'rooien' in de Tweede divisie op GVVV. De prestatiecurve van GVVV dit seizoen schommelt enorm, met dus ook pieken naar boven. De ploeg van Niek Oosterlee wist tot nu toe niet meer dan twee wedstrijden op rij te winnen, maar verloor pas de voorbije weken voor het eerst twee keer achter elkaar (ASWH, 2-1 en Katwijk, 0-3).

 

Bijzonder hoogtepunt dit seizoen voor GVVV was de KNVB-bekerwedstrijd (tweede ronde) tegen PSV. Daarin wisten de vet betaalde profs uit Eindhoven pas twee minuten voor het einde van de verlenging (1-2) de strafschoppenserie te ontlopen. IJsselmeervogels schopte het tot achtste finale, kreeg in de strafschoppenserie met Go Ahead Eagles zelfs de sleutel in handen tot de kwartfinale, maar wist die niet om te draaien en dus ging de eerstedivisieclub verder. Maar over reclame voor het amateurvoetbal gesproken....

 

Klik hier voor de gegevens van de Tweede divisie
 

Klik hier voor de gegevens van de Derde divisie
 

Klik hier voor de gegevens van de hoofdklasse A
 

Voetbal op Zaterdag besteedt uitgebreid aandacht aan: IJsselmeervogels - GVVV.