Nieuws

Beker: Jodan Boys onaangenaam verrast

Nabeschouwing
Districtsbeker

 

22 februari 2020

Jodan Boys is uitgeschakeld in de derde ronde van het bekertoernooi van het district West II. Tweedeklasser SVC '08 had een onaangename verrassing in petto voor de hoofdklasser. De Scheveningse Voetbal Combinatie sloeg een kwartier na de pauze tweemaal meedogenloos toe, de laatste keer vanaf elf meter. Roald Heerkens maakte met een kopbal nog wel de aansluiter (1-2) voor de Gouwenaren. De ploeg van Leen van Steensel zette in de resterende tijd alles op alles om in ieder geval op gelijke hoogte te komen, maar de bezoekers gaven geen krimp meer.

In West II moest er bij het duel tussen Smitshoek en Spijkenisse een hoofdklasser sneuvelen. Spijkenisse werd het slachtoffer. Bart Deprez trad namens Smitshoek op als scherprechter (1-0).

In West I heeft DHSC zich geplaatst voor de volgende ronde (achtste finale). De koploper van de hoofdklasse A won met 3-1 van zondag eersteklasser Fortuna W. De definitieve beslissing viel pas in de laatste minuut.
De Dijk liep op zondag een plek mis bij de laatste zestien van het bekertoernooi van West I. De hoofdklasser ging op eigen veld onderuit (1-2) in het Amsterdamse onderonsje met zondag eersteklasser SDZ.

In het district Noord twee zevenklappers voor hoofdklassers. ACV won op eigen veld met 7-1 van zondag derdeklasser SVV '04 uit Schoonebeek. Flevo Boys boekte een gelijkluidende uitslag in de uitwedstrijd tegen Renado, eveneens een zondag derdeklasser.

Buitenpost deed het iets rustiger aan (0-4), maar had toch ook weinig moeite om zondag derdeklasser Read Swart kansloos te laten.

 

ACV - SVV '04 7-1 (3-0)

Na zes minuten wees het het scorebord in Assen een 2-0 voorsprong aan voor ACV. Arjen Hagenauw nam beide doelpunten van de hoofdklasser voor zijn rekening. Hagenauw zou in een verder eenzijdig duel in totaal vier keer doel treffen, voor hij na ruim een uur gewisseld werd. Drie minuten voor tijd schoot de ploeg uit Schoonebeek, die uitkomt in de zondag derde klasse, toch nog de nul uit de uitslag.

 

Koen Steg scoort het zevende doelpunt voor ACV.
Foto: Bennie de Boer

 

Doelpunten 5. Arjen Hagenauw 1-0
6. Arjen Hagenauw 2-0
22. Justin Mulder 3-0
50. Arjen Hagenauw (strafschop) 4-0
58. Steyn Strijker 5-0
59. Arjen Hagenauw 6-0
78. Koen Steg 7-0
87. Rick Piek 7-1
Scheidsrechter R.M. Berends
ACV Otto, Smit, Wielink, Talens, De Leeuw, Deuring (61. Steg), Strijker, Mennega, Muldrer, Hagenauw (61. Van der Heide), Schrijver (46. Hardijk)
SVV '04 Wesseling, Landman, Piek, Thiele, Sibon, Kocks, Stuiver, Scherpen (46. Gerbrand Schoemakers), Klingenberg, Frank Schoemakers, Rotmensen (72. De Jong)

 

Read Swart - Buitenpost 0-4 (0-2)

Buitenpost beleefde een betrekkelijk makkelijke middag in De Knipe bij Heerenveen. Read Swart (Rood Zwart) gaf moedig partij, maar moest voor rust toch twee treffers incasseren. Ook na de pauze was het overwicht van Buitenpost duidelijk, maar kreeg de thuisclub toch nog mogelijkheden om te scoren. Halverwege de tweede helft was het verzet van Read Swart wel gebroken, toen de ploeg met tien man verder moest na een rode kaart. In het laatste kwartier verdubbelde Buitenpost de marge.

Doelpunten 22. Robin Huisman de Jong (strafschop) 0-1
45. Rick Weening 0-2
73. Rolf Dijk 0-3
83. Rick Weening 0-4
Scheidsrechter R. Brinkman
Buitenpost Van der Meulen, Boersma, Huizinga, Huisman de Jong, De Vries (46. Visser), Schootstra (60. De Boer), Olijve, Dijkstra Gele kaart (46. Elsenga), Weening, Loonstra, Dijk

 

Renado - Flevo Boys 1-7 (0-0)

Flevo Boys had het in het Friese St. Nicolaasga in de eerste helft vooral lastig met zichzelf en het moeilijk bespeelbare veld. Renado verdedigde zich ook strak georganiseerd. Na een 0-0 ruststand wist de hoofdklasser in de tweede helft wel geregeld het net te vinden. Bij een 0-4 stand maakte de ploeg van Recht Naar Doel de eretreffer. Yumé Ramos was met drie doelpunten topscorer bij de ploeg uit Emmeloord.

Doelpunten 47. Björn Adams 0-1
50. Aran Nijboer 0-2
52. Yumé Ramos 0-3
68. Arnoud Post 0-4
72. Rudi Postma 1-4
75. Yumé Ramos 1-5
81. Marc Reussing 1-6
82. Yumé Ramos 1-7
Scheidsrechter S.A. Brinkkemper

 

DHSC - Fortuna W. 3-1 (1-0)

DHSC had moeite met Fortuna W., meer moeite dan op basis van het verschil tussen hoofdklasse en eerste klasse verondersteld mocht worden. Pas richting de pauze openden de Utrechters de score. Een paar minuten voor de pauze gaf scheidsrechter Roelof Luinge Ian MacDonald zijn tweede gele kaart, waardoor Fortuna W. de rust in ging in de wetenschap de hele tweede helft met tien te moeten voetballen. De ploeg uit Wormerveer weerde zich na rust echter kranig, ook na het tweede doelpunt van de thuisclub. De 2-1 bracht ook de spanning weer volledig terug in het bekerduel. De 3-1 van Emre Bal in de slotminuut was niet minder dan een verlossing voor DHSC.

Doelpunten 39. Tim van de Berg 1-0
63. Jesse Oliekan 2-0
78. Ivan Temme 2-1
90. Emre Bal 3-1
Scheidsrechter R. Luinge

 

Jodan Boys - SVC '08 1-2 (0-0)

Niet alleen Jodan Boys kreeg voor rust kansen om de score te openen, maar ook SVC '08 liet een aantal kansrijke mogelijkheden onbenut. De Scheveningers raakten zelfs een keer de paal. In de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld met dat verschil dat de ploeg uit de tweede klasse rond het uur binnen een paar minuten een 0-2 voorsprong forceerde. Jodan Boys ging in de achtervolging en sloot aan dank zij Roald Heerkens, die raak kopte uit een corner. Nadien werd het offensief van de thuisclub steeds intenser. In de slotfase regende het zelfs hoekschoppen, maar een gelijkmakend doelpunt viel er niet meer voor de Goudse hoofdklasser.

Doelpunten 59. Clay Hoekstra 0-1
61. Fabian Toet (strafschop) 0-2
72. Roald Heerkens 1-2
Scheidsrechter L.J. v.d. Helm
Jodan Boys Rondeltap, Huntink, Heerkens, Veerman, Amedi, Brank, De Berg, Dielhof (64. De Vries), Van der Wolf (46. Borsboom), Van Lunteren, El Idrissi

 

Smitshoek - Spijkenisse 1-0 (1-0)

Eén doelpunt was beslissend in het duel tussen de competitiegenoten uit de Hoofdklasse A. Bart Deprez was in de eerste helft de maker ervan. Spijkenisse raakte nog wel twee keer de aluminium staander, maar kwam niet tot scoren. Dat gaf uiteindelijk de verliezer wel het gevoel dat de uitschakeling niet nodig was geweest.

Doelpunten 27. Bart Deprez 1-0
Scheidsrechter G.W.A. Takacs
Smitshoek Doedée Gele kaart, Van der Kleij, Reineta Gele kaart, Neijs, Deprez, Van den Biggelaar, Recondie, Biekman, Gonçalves, Van den Oever, Drakpe
Spijkenisse De Man, Hamdani, Bentem, Groos (66. Jardim), Verschoor, Bourgonje, Barragan, Schenk (46. Van Axel-Dongen), Michilsen (52. Franzoso), Van der Pluijm, Purvis

 

De Dijk (zo) - SDZ 1-2 (0-1)

SDZ was aanvankelijk de beter voetballende ploeg. De Dijk groeide in de loop van de eerste helft in de wedstrijd. Een paar minuten voor de pauze openden de bezoekers toch de score en verdubbelden snel in de tweede helft hun voorsprong. De Dijk ging op jacht, er kwamen kansen op 1-2, maar aan de andere kant liet ook SDZ na de 0-3 te maken. Een kwartier voor tijd kreeg De Dijk eindelijk zijn zin met de 1-2, waarna nog een heus offensief volgde. Een verdediger van SDZ moest nog wel een keer zijn keeper assisteren op de doellijn, maar verder kwam de thuisclub niet. Niet hoofdklasser De Dijk, maar zondag eersteklasser SDZ (Samenspel Doet Zegevieren) voegde zich bij de laatste zestien van het bekertoernooi.

Doelpunten 43. Romello Austin 0-1
48. Allon Koene 0-2
75. Feyo Glim 1-2
Scheidsrechter M. de Waal