Nieuws

Hoofdklasse A: SC Feyenoord nadert DHSC

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

22 februari 2020

SC Feyenoord is koploper DHSC tot op een punt genaderd. De Rotterdammers wonnen geheel in de lijn der verwachtingen hun inhaalwedstrijd tegen Achilles '29. Zo'n papieren waarheid moet dan wel nog altijd realiteit worden, maar de ploeg van Raymond Frehe liet geen enkele ruimte voor discussie wie de sterkste was (1-6). Die uitslag was gelijk de zoveelste bevestiging dat Achilles '29 na drie degradaties op rij ook op het niveau van de hoofdklasse volstrekt niets te zoeken heeft. Het doelsaldo (12-71) van de Groesbeekse club spreekt boekdelen.

 

Nadat SC Feyenoord snel de score had geopend, maakte Achilles '29 nog wel gelijk via het benutten van een penalty, maar daarna was het eenrichtingsverkeer in Rotterdams voordeel. Een dagtopscorer kwam er niet. Bij SC Feyenoord scoorden zes verschillende spelers. Halverwege haakte assistent-scheidsrechter  Maarten Bolwerk af met een enkelblessure. In overleg besloten beide clubs dat Leon Weijers, clubscheidsrechter van Achiles '29, in de tweede helft kon vlaggen, waardoor de wedstrijd, die eerder dit seizoen al een keer was afgelast, kon worden uitgespeeld.


Laag op de ranglijst knokten DUNO D. en Capelle een duel uit dat naar het einde van de wedstrijd een steeds grimmiger karakter kreeg. Logisch, want DUNO D. wilde zijn nipte 1-0 voorsprong (doelpunt Giovanni Scharrenberg tien minuten na rust) ophogen en Capelle verkocht zijn huid duur. De administratie van scheidsrechter Reinoud Weiland liep bijna over met acht gele kaarten (drie voor DUNO D., vijf voor Capelle). Een slotoffensiefje van Capelle leverde zowaar nog de gelijkmaker op. Leon Krznaric bezorgde zijn ploeg alsnog een punt. Het gelijkspel in Doorwerth gaf geen verschuivingen op de ladder. DUNO D. houdt een punt voorsprong op Capelle. De marge met de p/d plaatsen blijft voor beide ploegen miniem.

 

DUNO D. - Capelle  1-1 (0-0)
Achilles '29 - SC Feyenoord  1-6 (1-4)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.