Nieuws

Beker West II: Zwaluwen buigt voor Quick Boys 2

Nabeschouwing
Districtsbeker

 

26 februari 2020

Zwaluwen is in het bekertoernooi van West II uitgeschakeld door het tweede elftal van Quick Boys. Het werd dinsdagavond op Nieuw-Zuid een 3-1 overwinning voor de Katwijkers. De Vlaardingse hoofdklasser trof wel een tegenstander van formaat, die aan de aftrap verscheen met zes spelers die deel uitmaken van de eerste elftal selectie, te weten Pim van der Plas (doelman), Willem Schonenberg, Tim Bloemendaal, Martin van Eeuwijk, Dennis Kaars en Raymond de Waard. Na rust kreeg ook Koen van Liempt nog speeltijd. Tegen die achtergrond was het niet zo vreemd dat Quick Boys 2 in de koker gaat bij de loting voor de achtste finale.

In Woerden ontving Sportlust '46 competitiegenoot SC Feyenoord. De thuisclub opende vlot de score en wist die voorsprong op ruim tien minuten voor tijd uit te breiden naar 2-0. Dat werd ook de einduitslag. Vier dagen na de bekerontmoeting treffen beide clubs elkaar ook in competitieverband.

 

Quick Boys 2 - Zwaluwen 3-1 (2-1)

Zwaluwen kende een pikstart door al vlot een strafschop te benutten. Ruim tien minuten later had Quick Boys de stand in zijn voordeel omgedraaid door treffers van Raymond de Waard (pass Martin van Eeuwijk) en Luc van der Plas (kopbal uit hoekschop van Van Eeuwijk). Pal na rust verhoogde invaller Koen van Liempt de marge naar twee en was het duel feitelijk beslist. Quick Boys, dat zo links en rechts nog wel eens een kans liet liggen, speelde de wedstrijd geroutineerd uit. Logisch gezien de personele bezetting met zo veel spelers die ook regelmatig meedoen in de hoofdmacht.

Doelpunten 6. Adair Veiga Lopes (strafschop) 0-1
9. Raymond de Waard 1-1
18. Luc van der Plas 2-1
47. Koen van Liempt 3-1
Scheidsrechter R. Westhoff
Quick Boys 2 Pim van der Plas, Coorn, Luc van der Plas, Schoonenberg, Ligtvoet, Bloemendaal, Koster, De Beste, Van Eeuwijk, Kaars (46. Van Liempt), De Waard

 

Sportlust '46 - SC Feyenoord 2-0 (1-0)

Sportlust '46 opende sterk met slimme loopacties waarbij SC Feyenoord geregeld achter de feiten aanholde. In een kwartier tijd lieten de Woerdenaren vier serieuze kansen onbenut. Mark van der Weijden strandde twee keer op doelman Marvin Nootenboom en dat overkwam ook Rick Wils, die na ruim een kwartier spelen ook nog eens de paal trof. Het openingsdoelpunt (in minuut 18) van Van der Weijden kwam dan ook bepaald niet uit de lucht vallen. Na de 1-0 had SC Feyenoord de boodschap wel begrepen en zag de thuisclub vervolgens de looplijnen dichtslibben. Tot aan de rust gebeurde er hoegenaamd niets meer. Alleen Khalid Rahli mikte namens de Rotterdammers nog een keer een paar decimeter te hoog.
Na de pauze lange tijd een status quo. Sportlust '46 wist SC Feyenoord ver van het doel te houden en zelf had de ploeg van Patrick Loenen niet meer de aandrang uit de beginfase. Daardoor keerde het aantrekkelijk schouwspel van de eerste twintig minuten van het bekerduel ook nooit meer terug. SC Feyenoord kreeg nog welgeteld één heel grote kans om op gelijke hoogte te komen. Adil Akanioui leek de bal zo maar voor het inkoppen te hebben, maar nam de voorzet van Matthew Jones totaal verkeerd op zijn hoofd. Even later kende arbiter Aad Hilgersom Sportlust '46 een strafschop toe, toen Wils door toedoen van keeper Nootenboom tegen de vlakte ging. Mauro Franken bleef koel en zette Sportlust '46 op rozen. SC Feyenoord ontwikkelde nog wel een slotoffensiefje, maar liep vast op de door de thuisclub opgetrokken muur.
Niet alleen Loenen maar ook zijn collega Raymond Frehe hebben de competitie tot hoofddoel verklaard. Om die reden hielden beide coaches voor het bekertreffen veel basisspelers aan de kant. Allemaal uit voorzorg krachten te sparen en geen blessures op te lopen voor het onderlinge competitieduel vier dagen later.

Doelpunten 18. Mark van der Weijden 1-0
78. Mauro Franken (strafschop) 2-0
Scheidsrechter A. Hilgersom
Toeschouwers 150
Sportlust '46 De Jong, Nick Verhagen, Van Gulik (69. Mike Verhagen), Molkenboer, Jansen, De Weerd (80. Brouwers Gele kaart), Werkhoven Gele kaart (66. Vlasman), Franken Gele kaart, Issarti, Wils, Nan der Weijden
SC Feyenoord Nootenboom Gele kaart, Jones Gele kaart, Dobber, Hamann, Van Eijck (80. Ilic), Homan (66. Ulusoy Gele kaart), Rahli, Avdic, Akanioui Gele kaart, De Zwart, Dieterich (75. Duijnstee)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West II.