Nieuws

Beker West I: AFC (za) veegt Volendam van de mat

Nabeschouwing
Districtsbeker

 

26 februari 2020

Het zaterdagteam van AFC heeft hoofdklasser Volendam met grote cijfers uit het bekertoernooi geknikkerd. De wijdbroeken waren volgens trainer Sander Middelbeek met goede intenties naar de Amsterdamse Zuidas afgereisd, maar kwamen op een bijveld van 'Goed Genoeg' van een koude kermis thuis. Middelbeek hekelde na afloop scheidsrechter Bas de Haan, die zijn laatste wedstrijd floot. Volgens de trainer hanteerde de arbiter voor beide teams verschillende regels. Hoe dan ook, AFC plaatste zich voor de achtste finale.

 

AFC (za) - Volendam 6-1 (2-0)

Eersteklasser AFC beleefde een mooie bekeravond tegen hoofdklasser Volendam, dat in de eerste helft nauwelijks een vuist kon maken. De Amsterdammers kwamen via een elfmetertrap op voorsprong, die werd toegekend na een overtreding van Maarten Woudenberg op Michael Mol. Nog voor rust verdubbelde AFC de marge. Na de welkome warme thee ging AFC verder waar het gebleven was. Mauritsio Helstone leek met het derde doelpunt voor de beslissing te hebben gezorgd. Even kregen de Volendammers nog de hoop op een comeback toen Niels Springer het net wist te vinden, maar de hoop werd binnen een minuut al weer de bodem ingeslagen toen invaller Syrano Morrison de bal per kerende post in het Volendamse doel deponeerde. Met nog twee doelpunten gooide AFC in de slotfase extra zout in de wonde.

Doelpunten Zep Swijghuisen Rijgersberg (strafschop) 1-0
Daryl Gerritsen 2-0
Mauritsio Helstone 3-0
Niels Springer 3-1
Syrano Morrison 4-1
Gijs Niehe 5-1
Tom van den Brink 6-1
Scheidsrechter S.G. de Haan
AFC (za) Van Zetten, Goedkoop, Rietveld, Gerritsen (Parqui), Westerhof (Morrison), Helstone, Mol, Van den Brink, Van Zwieten, Swijghuisen Rijgersberg, Van den Steenhoven (Niehe)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West I.