Nieuws

Beker West II: Zege Capelle op bizarre avond

Nabeschouwing
Districtsbeker

 

27 februari 2020

Capelle heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor de vierde ronde (laatste zestien) van het bekertoernooi van het district West II. De Capellenaren klopten de Rotterdamse zondag hoofdklasser Leonidas met 0-3. Halverwege leidde Capelle al met 0-2.

In de pauze kwam er opheldering waarom coach Ton van Bremen niet op de bank zat. Op advies van de technische commissie had het bestuur van Capelle vroeg die avond besloten Van Bremen zijn ontslag aan te zeggen, met als argument - citaat - dat er onvoldoende basis was om met vertrouwen het lopende seizoen positief af te sluiten. Tegelijk deed het bestuur de mededeling dat Gijs Zwaan als interim-coach het seizoen gaat afmaken bij Capelle.

De tweede helft was een paar minuten oud toen beide ploegen met een man minder verder moesten. Justin van Mullem (Capelle) en Diego Liefden (Leonidas) sloegen aan het bakkeleien. Liefden deelde een tik uit en Van Mullem trok aan hoofdhaar. Na afloop gaven beide spelers de ander de schuld de ruzie begonnen te zijn, maar het bleef wel wangedrag van weerskanten met terecht rood tot gevolg.

 

Lijnen vegen in opdracht van de scheidsrechter.
Foto: Aad van der Graaf


En of dat nog niet bizar genoeg was, kwam het duel ook nog een tijdje stil te liggen na een korte maar hevige hagelbui. Scheidsrechter Thijs Dogterom eiste dat de lijnen op het veld weer zichtbaar gemaakt zouden worden en er een oranje bal zou komen om verder te spelen. Dat laatste lukte niet, maar de lijnen kwamen na het noodzakelijke veegwerk wel weer tevoorschijn, waarop de wedstrijd op de met een laag ijskorrels bedekte kunstgrasmat alsnog werd uitgespeeld. Leonidas, inmiddels met negen man tegenover tien van Capelle, kreeg in het resterende kwartier nog een megakans om de aansluittreffer (1-2) te scoren en op die manier de spanning op te voeren, maar Eren Yildizturan kreeg de strafschop niet langs doelman Massimo van Ewijk. Capelle maakte met de 0-3 de bekerklus definitief af, waarna meteen het eindsignaal klonk.

 

Leonidas - Capelle 0-3 (0-2)

Capelle ging verdiend naar de volgende ronde in het bekertoernooi. Leonidas sneed zich namelijk lelijk in de vingers door een reeks aan kansen onbenut te laten. Vooral Assad el Harti maakte zich daar schuldig aan. Capelle-doelman Massimo van Ewijk eiste op zijn beurt een hoofdrol op. De goalie bleek feitelijk niet te passeren. Van Ewijk stopte in de slotfase zelfs een strafschop. Leonidas stond in die fase nog maar met negen man in het veld omdat Youssef Ajghouf, nadat het veld weer speelklaar was gemaakt na een fikse hagelbui, niet meer terugkeerde vanwege een hamstringblessure en Leonidas al drie keer gewisseld had.
Capelle sprong veel efficiënter met zijn kansen om. Een goed aangesneden vrije schop van Eric Jansen verdween via Jami Jaliens in de bovenhoek en pal voor rust rondde Justin van Mullem een gladde aanval koppend af. Vlak na de pauze was scheidsrechter Thijs Dogterom resoluut met zijn rode kaarten voor Van Mullem en Diego Liefden, maar verder maakte de jonge arbiter (21 jaar) een onzekere indruk. Ook wel weer logisch, want Dogterom fluit in de regel op het niveau van de tweede klasse en nu had hij te maken met twee doorgewinterde hoofdklasseploegen.
Met tien tegen tien veranderde er weinig in het spelbeeld. Leonidas bleef van tijd tot tijd zijn kansen missen en Capelle consolideerde voornamelijk zijn voorsprong. Leonidas kreeg in het door de gevallen hagel gedwongen deel drie alsnog zijn strafschop, die de thuisclub al eerder in de tweede helft had geclaimd, maar ook vanaf elf meter was het met het scorend vermogen armoedig gesteld. Was de 1-2 wel gevallen, dan hadden er op het intussen spekgladde veld wellicht nog rare dingen kunnen gebeuren. Maar in de slotminuut bekroonde middenvelder Jansen zijn sterke optreden met de 0-3 voor Capelle en die treffer hing al een tijdje boven de markt.

 

Creatieve poging om het veld na een felle hagelbui weer speelklaar te krijgen.
Foto: Aad van der Graaf

 

Doelpunten 28. Jami Jaliens 0-1
44. Justin van Mullem 0-2
90. Eric Jansen 0-3
Scheidsrechter M.G.J. Dogterom
Toeschouwers 50
Leonidas Bendt, Kloppert, Liefden Rode kaart, Ayhan, Chouaibi, Morabit Gele kaart (75. Ajghouf), Charraoui (46. Van Uunen), Marengo, Hank, Harti Gele kaart (73. Yildizturan), Zimmerman
Capelle Van Ewijk, El Bouchataoui Gele kaart, Jaliens, Pape, Letterie, De Bos, Van der Wijngaard (46. Van der Made), Jansen, Den Hartog (64. Da Conceicão), Van Mullem Rode kaart, Gonçalves

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West II.