Nieuws

Capelle breekt per direct met Ton van Bremen

Nieuws
Hoofdklasse

 

27 februari 2020

Capelle heeft de verbintenis met Ton van Bremen per direct verbroken. Het bestuur van de hoofdklasser maakte dat besluit woensdagavond 26 februari bekend, wat gelijk de afwezigheid van Van Bremen verklaarde bij de bekerwedstrijd tegen Leonidas. In december vorig jaar al kwam Capelle al met de mededeling dat het contract met de hoofdcoach niet verlengd zou worden.

 

Ton van Bremen (seizoen 2015-16).
Foto: Sjaak van Os

 

Van Bremen keerde in 2018 terug bij de club, waar hij in periode 2014-2016 al eerder hoofdcoach was en daarvoor ook vele jaren in de hoofdmacht had gevoetbald. Van Bremen beleefde een zwaar seizoen, want Capelle eindigde nipt boven de p/d-zone. Progressie is niet geboekt, want ook in het lopende seizoen staat Capelle nog steeds op plaats twaalf, twee punten boven de p/d-streep. Van de laatste acht competitiewedstrijden wist Capelle er niet één te winnen. Met name tegen directe concurrenten Rijsoord (1-2), Spijkenisse (4-3), FC 's-Gravenzande (3-3) en DUNO D. (1-1) verrichtten de Slotbewoners geen baanbrekend werk.

 

Capelle heeft Gijs Zwaan aangesteld om als interim-coach te fungeren tot aan het eind van dit voetbaljaar. Voor komend seizoen is Ralph Kalkman (nu nog Zwaluwen) gecontracteerd als hoofdcoach.