Nieuws

Hoofdklasse B: Verliezend Staphorst ziet achtervolgers falen

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

29 februari 2020

Koploper Staphorst had een moeilijk middag op Urk. Zo moeilijk zelfs, dat de ploeg van Paul Weerman de punten op het voormalige eiland moest achterlaten. Urk kwam al vlot op voorsprong via Jan van Slooten. De 1-0 bleef lang op het bord staan, totdat Staphorst twaalf minuten voor tijd via Martijn Brakke op gelijke hoogte kwam. Met tien man (Dick Hakvoort had zijn tweede gele kaart gezien) wist Urk de bezoekers toch op de knieën te krijgen. Lucas Nagel kopte de winnende binnen.

De directe achtervolgers van Staphorst wisten niet optimaal te profiteren. Ze lieten allemaal punten liggen. Eemdijk en SC Genemuiden wisten elkaars doel niet te vinden en speelden zodoende doelpuntloos gelijk. Ook ACV kon geen driepunter toevoegen. Thuis tegen Berkum kwamen de Assenaren nog wel op voorsprong, maar een strafschop voor Berkum en een tweede gele kaart voor Steyn Strijker zorgde voor de ommekeer: 1-1. Daar bleef het bij. Zo ziet Staphorst de voorsprong een puntje kleiner worden, maar het gat met Eemdijk en ACV bedraagt nog altijd drie punten.

 

Ezra Schrijver (ACV) probeert de pass van Berkum-middenvelder Silvan Kersbergen te voorkomen.
Foto: Rainer Fröhlich


Onderin zijn de donkere wolken boven SDC Putten uitgegroeid tot een stevige storm. De Puttenaren verloren met 1-0 van hekkensluiter Buitenpost en zijn onder de p/d-streep beland, want Flevo Boys snoepte een puntje af van HZVV. Het is de negende opeenvolgende nederlaag van SDC Putten.

Onder SDC Putten hebben DETO Twenterand en Purmersteijn nederlagen geleden. DETO (nog staande op een p/d-plaats) verloor nipt van hoogvlieger Swift (3-2) en Purmersteijn kwam tekort tegen NSC Nijkerk (2-0). Daardoor heeft SDCP nog geen druk van onderen, maar dat kan volgende week weer anders zijn als de ploeg van Cesco Agterberg Purmersteijn op bezoek krijgt.

 

ACV - Berkum  1-1 (1-0)
Buitenpost - SDC Putten  1-0 (1-0)
De Dijk - Volendam  1-1 (1-0)
Eemdijk - SC Genemuiden  0-0 (0-0)
HZVV - Flevo Boys  1-1 (1-0)
NSC Nijkerk - Purmersteijn (zo)  2-0 (2-0)
Swift - DETO Twenterand  3-2 (0-1)
Urk - Staphorst  2-1 (1-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.