Nieuws

Hoofdklasse A: Sportlust '46 neemt de kop weer over

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

29 februari 2020

Sportlust '46 heeft de kop in de Hoofdklasse A overgenomen van DHSC. Sportlust won zelf ruim met 3-0 in de topper tegen SC Feyenoord, terwijl DHSC met 1-0 verloor van Achilles Veen. De Utrechters ergerden zich vaak, aan elkaar en aan de arbiter en meestal ga je daarvan niet beter spelen. Rémon Koenen was de man die voor Achilles wist te scoren. Sportlust '46 heeft nu een punt meer dan DHSC. SC Feyenoord had bij winst op Sportlust zelf aan de leiding gekomen, maar staat nu derde met één punt achterstand op DHSC.

AZSV heeft verzuimd om aansluiting met de top drie te bewerkstelligen. Thuis tegen Jodan Boys liepen de Achterhoekers tegen een zeperd aan: 1-2. Daardoor blijft AZSV op drie punten achter SC Feyenoord steken en voelt Achilles Veen in de nek hijgen.

Onderin heeft Capelle een belangrijke 3-0 overwinning behaald tegen Achilles '29 dat de punten overigens aan iedereen cadeau doet. Daardoor passeert Capelle DUNO D., dat zijn wedstrijd afgelast zag worden.


Ook Spijkenisse is DUNO voorbij gestoken door de zes-punten-wedstrijd tegen Rijsoord met 2-1 te winnen. Rijsoord staat daardoor nog steviger op veertiende plaats.
De voorsprong met nummer vijftien FC 's-Gravenzande blijft zes punten, want die ploeg keerde puntloos huiswaarts na het bezoek bij FC Rijnvogels (3-2).

 

Achilles Veen - DHSC  1-0 (0-0)
AZSV - Jodan Boys  1-2 (1-1)
Capelle - Achilles '29  3-0 (1-0)
FC Rijnvogels - FC 's-Gravenzande  3-2 (2-1)
Smitshoek - ARC  2-0 (0-0)
Spijkenisse - Rijsoord  2-1 (0-0)
Sportlust '46 - SC Feyenoord  3-0 (1-0)
DUNO D. - Zwaluwen  afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.