Nieuws

Derde divisie: Sparta Nijkerk wint derby in extremis

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

29 februari 2020

Na drie nederlagen en een gelijkspel heeft koploper Sparta Nijkerk weer eens gewonnen. Ver in de blessuretijd scoorde Maurice de Ruiter (ooit met heibel vertrokken bij de Ermeloërs) het enige en winnende doelpunt voor de Nijkerkers. DVS '33 is door de nederlaag afgezakt naar de vierde positie.

ODIN '59 en Harkemase Boys blijven in het spoor van de koploper. Beide wonnen hun wedstrijden. ODIN versloeg in eigen huis Excelsior '31 met 3-1 en Harkemase Boys won in Amsterdam verdiend met 0-2 van Ajax. De Harkieten zijn DVS '33 gepasseerd.

 

Ian van Otterlo (tweede van rechts) heeft 0-2 gescoord voor Ter Leede. Robert Steemers juicht.
Foto: Patricia Maljaars


Ter Leede heeft zichzelf weer wat lucht verschaft door de klinkende 1-4 overwinning tegen Hoek. De Sassenheimers zijn in punten gelijk gekomen met SteDoCo dat de avondwedstrijd tegen VVSB met 3-2 heeft verloren. VVSB is drie punten uitgelopen op DOVO, maar staat nog altijd op een p/d-plek.


DOVO heeft na twee overwinningen een 1-2 nederlaag moeten slikken. Jong Almere City FC scoorde via Noah Abid drie minuten voor tijd het winnende doelpunt.

 

FC Lisse-keeper Erik Cummins grijpt op tijd in om Peter de Lange het scoren te verhinderen.
Foto: Cees Bakker


ONS Sneek kwam tegen GOES al vroeg op voorsprong. Sam Crowther was de doelpuntenmaker. Na een uur spelen maakte GOES gelijk, een doelpunt dat door de Snekers betwist werd. Die hadden buitenspel gezien. Hoe dan ook, het doelpunt telde en bleek het laatste doelpunt, met een puntendeling als gevolg. En daar schiet ONS Sneek hoegenaamd niets mee op. De Friezen blijven op zeven punten van DOVO staan en onder de degradatiestreep.


VVOG was vrij en kon dus niets doen om van de laatste plaats af te komen.

 

Ajax - Harkemase Boys  0-2 (0-1)
DOVO - Jong Almere City FC  1-2 (1-0)
DVS '33 Ermelo - Sparta Nijkerk  0-1 (0-0)
FC Lisse - Barendrecht  1-0 (0-0)
Hoek - Ter Leede  1-4 (0-1)
ODIN '59 - Excelsior '31  3-1 (2-1)
ONS Sneek - GOES  1-1 (1-0)
VVSB - SteDoCo  3-2 (2-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.