Nieuws

Tweede divisie: Katwijk wint topper en wordt koploper

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

29 februari 2020

Superzaterdag heeft voor Katwijk fantastisch uitgepakt. Zelf won de ploeg van Jan Zoutman van lijstaanvoerder HHC Hardenberg met 2-1 en zag tegelijkertijd dat AFC met 2-0 van IJsselmeervogels aftroefde. Daardoor hebben de Katwijkers nu de kop overgenomen van HHC en dat willen ze weten ook.

HHC Hardenberg nam in Katwijk de leiding toen Katwijk-verdediger Bart Sinteur de bal in eigen doel werkte. Maar de thuisploeg ging niet bij de pakken neerzitten. Twee corners werden door Marciano Mengerink en Robbert Susan in het doel gekopt en zorgden voor een 2-1 ruststand. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, waarna het Katwijkse feest kon beginnen.

IJsselmeervogels had bij winst (en puntverlies van HHC) de eerste plek in handen kunnen nemen, maar de Spakenburgers liepen al na twee minuten achter de feiten aan. Robbert Schilder schoot een vrije trap van achttien meter achter de kansloze Vogels-doelman. Een kleine twintig minuten voor tijd verdubbelde Yordi Teijsse de marge. IJsselmeervogels, dat geen moment de indruk maakte om de koppositie te strijden, kon er nauwelijks iets tegenover stellen. Alleen Ahmed el Azzouti raakte nog de paal, maar verder was het matig wat de ploeg van Gert Kruys op de mat legde.

 

Vincent van den Berg kan simpel 2-3 scoren voor Excelsior Maassluis, nadat het schot van Daan Blij beide palen heeft geraakt.
Foto: Harry Noordhof


Rijnsburgse Boys heeft de aansluiting met de kopgroep weten te behouden. In Groesbeek sloten de Rijnsburgers de avondwedstrijd tegen De Treffers met 0-2 winnend af.

Quick Boys heeft tegen Kozakken Boys een puntje gesprokkeld door met 1-1 gelijk te spelen. Desondanks zakten de katwijkers van Nieuw-Zuid onder de p/d-streep doordat Excelsior Maassluis met 3-4 van ASWH wist te winnen. De tricolores klommen naar de twaalfde plek, maar dat duurde slechts een dag, omdat Jong Sparta op zondag een punt pakte bij TEC (1-1) en op basis van een beter doelsaldo een plek steeg ten koste van de ploeg uit Maassluis. 


Jong FC Volendam pakte tegen Spakenburg verrassend een punt (1-1). En met dat punt geeft het de rode lantaarn door aan ASWH.

 

Noordwijk - GVVV  1-3 (0-0)
ASWH - Excelsior Maassluis  3-4 (2-2)
Kozakken Boys - Quick Boys  1-1 (1-0)
Spakenburg - Jong FC Volendam  1-1 (1-0)
AFC - IJsselmeervogels  2-0 (1-0)
Katwijk - HHC Hardenberg  2-1 (2-1)
De Treffers - Rijnsburgse Boys  0-2 (0-0)
Koninklijke HFC - Scheveningen  afgelast
TEC - Jong Sparta 1-1 (1-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.