Nieuws

Beker: Kater Berkum, sof AZSV

Nabeschouwing
Districtsbeker

 

3 maart 2020

Twee van de vijf hoofdklassers die dinsdagavond in actie kwamen in het bekertoernooi van hun district zijn gestrand. Berkum liep in Oost een plek in de kwartfinale mis door op eigen veld te verliezen van eersteklasser DOS Kampen. Het werd maar liefst 1-4 voor de Kampenaren. Allan Bakker was met drie treffers de gevierde man en bezorgde de Zwollenaren een enorme kater.

AZSV houdt in Oost slechte herinneringen over aan Columbia. Op 20 februari moest de ploeg van Dave de Jong onverrichter zake vanuit Apeldoorn terug naar Aalten, doordat scheidsrechter Pascal Smeenk het veld als onbespeelbaar beoordeelde. De herhaling van het bekerduel in de vierde ronde, onder leiding van dezelfde arbiter, draaide uit op een geweldige sof voor AZSV. Zondag tweedeklasser Columbia stuntte met een 2-1 overwinning. AZSV-verdediger Niek te Veluwe maakte in de tweede helft het verschil met een treffer in eigen doel.

ACV had het in Noord lastig met het tweede team van Flevo Boys, maar dat hadden de Assenaren ook vooral aan zichzelf te danken. Na de treffer van Justin Mulder (14-de minuut) stokte de productie bij de hoofdklasser. Daardoor bleef er in Emmeloord een verrassing in de lucht hangen. Het laatste fluitsignaal was een vorm van verlossing voor de ploeg van Fred de Boer.
Ook Buitenpost ondervond fikse tegenstand van eersteklasser Leeuwarder Zwaluwen, maar halverwege de tweede helft hadden de Blauwkes met 0-2 een voorschot genomen op de uiteindelijke 0-4 overwinning. ACV en Buitenpost zijn in Noord doorgedrongen tot de laatste acht (kwartfinale).

Ook Achilles Veen (Zuid I) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale. Tweedeklasser Altena was geen partij voor de hoofdklasser die via een 0-4 ruststand uitkwam op 0-6.

 

Flevo Boys 2 - ACV 0-1 (0-1)

ACV startte voortvarend in Emmeloord en na een klein kwartier stond er een logische 0-1 stand op het scorebord. Maar het schaduwteam van Flevo Boys herstelde zich knap, gaf weinig ruimte meer weg en kreeg zelfs kansen om terug te slaan. De thuisploeg claimde ook een strafschop, maar die kwam er niet. Ook na rust kon Flevo Boys blijven hopen en was de thuisploeg een paar keer dicht bij de gelijkmaker, die niet eens onverdiend zou zijn geweest. ACV stapte uiteindelijk als een opgeluchte winnaar van het veld.

 

ACV-aanvaller Justin Mulder (rechts) was verantwoordelijk voor het enige doelpunt.
Foto: Bennie de Boer

 

Doelpunten 14. Justin Mulder 0-1
Scheidsrechter B. Agricola
Flevo Boys 2 Jeffrey Meijer, Bouwman, Wesley Meijer (19. Kleefstra), De Groot, Bakker, Mesu, Redouan Boundati (78. Appie Boundati), Lakloufy (67. Belarri), Korf, Huijsmans, Scholten
ACV Otto, Schans, Talens, Smit, De Leeuw (61. Steg), Strijker, Wielink, Mennega (61. Van der Heide), Hardijk (76. Bijl Gele kaart), Mulder, Schrijver

 

Altena - Achilles Veen 0-6 (0-4)

Achilles Veen zette met een snelle openingsgoal meteen de toon in het bekerduel met regiogenoot Altena. In de laatste tien minuten van de eerste helft volgden er nog drie treffers van Veense makelij. Daarmee was deel twee geworden tot een formaliteit, waarin de hoofdklasser het niveauverschil nog eens extra onderstreepte.

Doelpunten 2. Berry Sonnenschein 0-1
34. Diego Meerveld 0-2
39. Niek Wilborts 0-3
43. Theo de Man 0-4
71. Kevin van Kempen 0-5
77. Melle Mandemakers 0-6
Scheidsrechter R. Koster
Achilles Veen Wagener, Geeroms, Van den Berg (62. Mandemakers), Boddaert, Sonnenschein (46. Martens), Tan, Koenen (46. Sebregts), Wilborts, De Man, Van Kempen, Meerveld

 

Berkum - DOS Kampen 1-4 (0-1)

Berkum had voor rust meer balbezit, maar deed daar weinig mee. DOS Kampen had meer dreiging in zijn aanpak en halverwege de eerste helft opende Allan Bakker de score. Vlak na rust leken de Zwollenaren orde op zaken te gaan stellen met een raak afstandsschot van Kelvin Grootland, maar opnieuw verzandden de Zwollenaren in steriel spel. Met nog een kwartier te spelen ontpopte Bakker zich tot de grote man bij de eersteklasser met twee doelpunten vlak na elkaar. Daarmee was het bekerduel beslist. In de slotminuut deed invaller Frank Jansen nog een extra schepje bovenop de feestvreugde bij de bezoekers.

 

Alan Bakker houdt net genoeg Patrick van der Veen van zich af.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 24. Allan Bakker 0-1
49. Kelvin Groothand 1-1
76. Allan Bakker 1-2
85. Allan Bakker 1-3
90+1. Frank Jansen 1-4
Scheidsrechter L. Fledderus
Berkum Fiddani, Kersbergen, Van der Veen, Van der Stouw, Horstman, Bakker, Marc van der Meulen, Kooke, Bacuna (60. Van der Stouwe), Groothand Gele kaart, Van Aggele
DOS Kampen Dijkstra, Barneveld, Van der Worp (26. Vespignani), William Jansen, Knul, Van Putten (90. Frank Jansen), Rotman, Bakker, Öztürk, Kamphuis, Mulder

 

Leeuwarder Zwaluwen - Buitenpost 0-4 (0-1)

Buitenpost boekte een ruime overwinning, maar die kreeg pas in de laatste tien minuten zijn definitieve omvang. De eerste grote kans in het bekerduel was voor Leeuwarder Zwaluwen, waarbij de bal van de doellijn werd getrapt. Na ruim een kwartier opende Buitenpost wel de score, maar de thuisclub brak niet. En ook na de 0-2 bleven de Zwaluwen knokken voor een beter resultaat, maar ontbrak het op beslissende momenten net aan dat beetje geluk. Beslissend breekpunt was de strafschop voor Buitenpost, door Robin Huisman de Jong zoals te doen gebruikelijk feilloos benut. Even later maakte Rolf Dijk zijn tweede van de avond en stond er een door Leeuwarder ogen bezien geflatteerde uitslag op het scorebord.

Doelpunten 17. Rolf Dijk 0-1
65. Joran Olijve 0-2
83. Robin Huisman de Jong (strafschop) 0-3
87. Rolf Dijk 0-4
Scheidsrechter B. Huizinga
Buitenpost Van der Meulen, Boersma, Huizinga, Huisman de Jong, De Vries (84. Boekhout), Schootstra (74. Loonstra), Olijve Gele kaart, Dijkstra, De Boer (84. De Haan), Weening, Dijk

 

Columbia - AZSV 2-1 (0-1)

Toen Sjoerd te Boekhorst na ruim een half uur de score opende voor AZSV leek er voor de Achterhoekers geen vuiltje aan de lucht, maar niets was minder waar. Meteen na rust bracht Stefan Derksen de partijen op gelijke hoogte en een kwartier later werkte Niek te Veluwe een vrije schop van Maikel Lange in zijn eigen doel. Wat AZSV daarna ook nog probeerde, met man en macht wist Columbia de 2-1 voorsprong over de eindstreep te trekken.

Doelpunten 33. Sjoerd te Boekhorst 0-1
46. Stefan Derksen 1-1
61. Niek te Veluwe (e.d.) 2-1
Scheidsrechter P. Smeenk