Nieuws

Beker Noord: Verplichte kost Flevo Boys

Nabeschouwing
Districtsbeker

 

4 maart 2020

Flevo Boys heeft zich woensdagavond moeiteloos geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi van het district Noord. Het was met zondag tweedeklasser LAC Frisia 1883 als tegenstander min of meer verplichte kost voor de tweevoudig bekerhouder. Als Flevo Boys iets scherper was geweest in de afwerking - voor de pauze liet alleen al Yumé Ramos vier kansen liggen - was de uitslag in de dubbele cijfers geschoten. De 6-0 (beide helften drie keer raak) was feitelijk een magere afspiegeling van het niveauverschil tussen beide ploegen.

Bij de loting voor de kwartfinale (na afloop in de kantine van Flevo Boys) rolde er een absolute topper uit de koker. ACV kreeg een thuiswedstrijd toebedeeld tegen Flevo Boys. Inzet is een plek bij de laatste vier en daarmee ook een ticket voor deelname aan de voorronde van de KNVB-beker.

 

Flevo Boys - LAC Frisia 1883 6-0 (3-0)

Als LAC Frisia ergens in het achterhoofd het idee had van een bekersurprise, dan kon dat binnen vijf minuten in de prullenbak. Flevo Boys stond in no-time op een comfortabele 2-0 voorsprong. Het werd daarna een avondje eenrichtingsverkeer in het voordeel van de hoofdklasser. Flevo Boys miste veel meer kansen dan de ploeg van Kevin Waalderbos wist te benutten. Het duel eindigde zoals het begonnen was met twee treffers van de thuisclub binnen vijf minuten.

Doelpunten 2. Aran Nijboer 1-0
4. Madih Doufikar 2-0
34. Madih Doufikar 3-0
64. Arnoud Post 4-0
86. Marcel Schaapman 5-0
89. Björn Adams 6-0
Scheidsrechter P.J. Tanja

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Noord.