Nieuws

Beker Oost: Toernooivoetbal lacht DUNO D. toe

Nabeschouwing
Districtsbeker

 

4 maart 2020

DUNO D. is woensdagavond doorgedrongen tot de kwartfinale van het bekertoernooi van het district Oost. Toernooivoetbal ligt de Doorwerthers kennelijk wel, want vorig seizoen maakte de toen kersverse hoofdklasser naam door de beker van Oost te winnen. Met een 2-0 overwinning in de finale met Rohda Raalte voegde DUNO D. een absolute primeur toe aan de eigen clubgeschiedenis.

In tegenstelling tot de competitie - plaats dertien is een p/d plek - lacht bekervoetbal DUNO D. voorlopig weer toe. De loting voor de achtste finale leverde VVG '25 als tegenstander. De club uit Gaanderen werd afgelopen seizoen kampioen in de zondag vierde klasse en maakt momenteel ook weer furore in de derde klasse. Het klasseverschil over de hele linie was wel duidelijk, maar VVG '25 sputterde in fases toch tegen (6-2). Yannis Megens onderscheidde zich daarbij met twee doelpunten. Aan DUNO-zijde schoot Andreas Dusink met scherp (drie keer raak).

 

DUNO D. - VVG '25 6-2 (3-1)

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de kant van VVG '25, waarbij DUNO D. de bal net voor de doellijn wist weg te halen. In het vervolg maakten de Doorwerthers in grote lijnen de dienst uit met doelpunten van Mats Grotenbreg en Andreas Dusink. Yannis Megens had wel de aansluiter (2-1) in petto, maar op slag van rust tilde Dusink de marge weer naar twee. Bij 4-1 (goal Roy Talsma) leek de strijd beslist, maar opnieuw wist Megens het doel te vinden. Pal daarop liet VVG '25 zelfs een serieuze kans op 4-3 onbenut. In de slotfase maakte Talsma aan alle onzekerheid een einde. Het slotakkoord was voor Dusink met zijn derde treffer van de avond.

Doelpunten 18. Mats Grotenbreg 1-0
28. Andreas Dusink 2-0
39. Yannis Megens 2-1
44. Andreas Dusink 3-1
53. Roy Talsma 4-1
54. Yannis Megens 4-2
83. Roy Talsma 5-2
87. Andreas Dusink 6-2
Scheidsrechter W. O'Niel
DUNO D. Van der Veer, Elders, Scharrenberg, Heijckmann (70. Oosterling), Ali (62. Willems), Grotenbreg, Dusink, Talsma, Jansen Gele kaart, Van Brakel, Mapinga (62. Godee)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Oost.