Nieuws

Hoofdklasse B: Superdag voor Staphorst

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

7 maart 2020

Staphorst beleefde een superdag in de Hoofdklasse B. De koploper kreeg bezoek van nummer twee Eemdijk en die ging weer op huis aan met een duidelijke 3-0 nederlaag aan de broek. Martijn Brakke had met twee doelpunten zwaar de hand in de overwinning. ACV, de andere concurrent van Staphorst, liet twee punten liggen bij zijn bezoek aan Urk. De Urkers, een week eerder de baas over Staphorst, leken opnieuw op weg naar een driepunter, maar de Assenaren wisten er op het voormalige eiland toch nog een 2-2 gelijk spel uit te slepen. ACV maakte de gelijkmaker in een fase waarin de ploeg na twee keer geel voor Jim de Leeuw met tien man was komen te staan.
Staphorst zag zijn koppositie verstevigd naar vijf punten voorsprong op ACV en zes op Eemdijk.

 

Staphorster Martin van 't Ende (links) kopt de bal over Michel Goossensens van Eemdijk heen.
Foto: Henk Timmerman


In de subtop wisselden SC Genemuiden en HZVV van plaats. De ploeg uit Hoogeveen verliet de Kop van Overijssel met een 2-3 zege op zak. Het was een kaartenrijk duel. Scheidsrechter Marcel Roeleveld deelde acht gele en twee rode prenten uit. SC Genemuiden eindigde met negen man. Swift bleef vierde in de rangschikking door het Amsterdamse onderonsje met De Dijk met 1-4 winnend af te sluiten. HZVV staat tussen Swift en SC Genemuiden in. Het heen-en-weerbootje van HZVV (van eerste klasse naar hoofdklasse en vice versa) blijft dit seizoen aan de ketting liggen.

Na een zwakke serie is Berkum de derde periode wel goed begonnen. De Zwollenaren zetten Buitenpost moeiteloos (5-0) aan de kant. Chris van der Meulen was net voor rust (2-0) en vlak na de pauze (3-0) nadrukkelijk aanwezig.

 

Jens Borger (Berkum) probeert een spelvoortzetting van Buitenpost-aanvoerder Joran Olijve te verhinderen.
Foto: Rainer Fröhlich


Bij de wedstrijd tussen SDC Putten en Purmersteijn traden twee clubs aan die een serie van tien nederlagen achter de rug hadden. Beide ploegen zetten een punt achter die droevige reeks met een 2-2 gelijk spel. SDC Putten maakte stevig aanspraak op winst met een 2-0 voorsprong, maar zag de Noordhollanders alsnog langszij komen. SDC Putten klom een plaatsje ten koste van Flevo Boys dat in en tegen Volendam in score net tekort (3-2) schoot. De Puttenaren staan nu samen met De Dijk net boven de p/d streep.

DETO Twenterand won met 1-0 van NSC Nijkerk. Een rake kopbal van Maarten Jansen na ruim een half uur spelen bleek beslissend. De Twentenaren hebben nu iets meer houvast in de herkanserszone met vier punten voorsprong op Purmersteijn.

 

Berkum - Buitenpost  5-0 (2-0)
De Dijk - Swift  1-4 (1-1)
DETO Twenterand - NSC Nijkerk  1-0 (1-0)
SC Genemuiden - HZVV  2-3 (1-1)
SDC Putten - Purmersteijn (zo)  2-2 (1-0)
Staphorst - Eemdijk  3-0 (2-0)
Urk - ACV  2-2 (2-0)
Volendam - Flevo Boys  3-2 (1-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.