Nieuws

Hoofdklasse A: Koploper Sportlust '46 strikt zakelijk

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

7 maart 2020

Sportlust '46 heeft het duel met Achilles '29 strikt zakelijk afgewerkt. Onderschatting van de ultra-zwakke nummer laatst van de hoofdklasse A blijft een risico, maar de koploper had na twintig minuten spelen al een 0-2 voorsprong te pakken via doelpunten van Glen Geefshuijsen en Rick Wils. Vlak na de pauze maakte Mark van der Weijden de 0-3 voor de Woerdenaren en kon de ploeg van Patrick Loenen het duel freewheelend uitspelen.


Nummer twee DHSC maakte geen fout, maar stelde de drie punten pas in blessuretijd veilig. Zwaluwen had zich met tien man danig verschanst, maar kreeg bij het scheiden van de markt toch de 1-0 door de strot geduwd. Verediger Tommy de Klein was het goudhaantje bij de Utrechters die niet voor het eerst dit seizoen net voor tijd de volle winst pakten.
SC Feyenoord morste wel twee punten. De Rotterdammers bleven op eigen veld steken op 1-1 tegen DUNO D. en mochten daar gezien het tegenspel van de Doorwerthers niet eens helemaal ontevreden over zijn.

Achilles Veen klom naar plek vier en dat ging ten koste van AZSV. Zelf wonnen de Brabanders met 2-0 van Smitshoek - de ploeg van John Karelse bleef voor de achtste keer op rij ongeslagen - en AZSV verloor met dezelfde cijfers bij Capelle. Het was de tweede overwinning voor coach Gijs Zwaan die bij Capellenaren Ton van Bremen is opgevolgd. AZSV heeft het goede voetbal van de eerste periode (beloond met de titel) al een tijdje geleden overboord gezet. 


Capelle en Spijkenisse (1-2 winst bij ARC) zijn Zwaluwen voorbij gegaan. De Vlaardingers hebben zes speeldagen op rij niet meer gewonnen en weten DUNO D. (de hoogste p/d-er) op slechts een punt achterstand.

Jodan Boys en FC Rijnvogels werden het eens over een 1-1 gelijk spel en hielden daarmee hun positie in de veilige middenmoot in stand. Absoluut onveilig is het nog voor FC 's Gravenzande. De Westlanders wisten eindelijk wel weer eens te winnen (was zeven beurten niet gelukt) en de 3-1 zege op Rijsoord kwam uitstekend van pas. Daardoor liep de achterstand op de concurrent in de strijd tegen degradatie terug tot drie punten.

 

Achilles Veen - Smitshoek  2-0 (2-0)
ARC - Spijkenisse  1-2 (1-2)
Capelle - AZSV  2-0 (1-0)
DHSC - Zwaluwen  1-0 (0-0)
FC 's-Gravenzande - Rijsoord  3-1 (2-0)
Jodan Boys - FC Rijnvogels  1-1 (1-0)
Achilles '29 - Sportlust '46  0-3 (0-0)
SC Feyenoord - DUNO D.  1-1 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.