Nieuws

Derde divisie: Sparta Nijkerk werkt aan herstel

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

7 maart 2020

Sparta Nijkerk heeft na een uiterst zwakke periode de draad weer opgepakt. Kwam de 0-1 overwinning op DVS '33 Ermelo pas heel laat tot stand, tegen het laag geklasseerde ONS Sneek werkte de koploper van de Derde divisie verder aan zijn herstel. Halverwege de tweede helft lagen de Nijkerkers op een gewonnen koers die uiteindelijk uitmondde bij 4-1.

De bezoekers uit Friesland opende via Tyros dos Santos nog wel de score, maar pal voor rust bracht Donny van der Wal de Spartanen op gelijke hoogte. Na ruim een uur spelen gooiden Mohamed al Haydar en Jerry Geurtsen binnen een paar minuten het duel in het slot. Wesley de Laat voegde er voor de statistieken in de slotfase nog een vierde treffer aan toe. Kenners meldden na afloop dat Sparta Nijkerk herinneringen opriep aan het fraaie spel van voor de winterstop. Met de aantekening dat de tegenstand niet van de allerhoogste kwaliteit was.

 

ONS-er Nick Kleen in duel met Sparta Nijkerk-aanvoerder Donny van der Wal.
Foto: MJFotografieHv


De achtervolgers van Sparta Nijkerk maakten geen fout. ODIN '59 won met 0-2 bij Barendrecht, terwijl DVS '33 Ermelo het voor de helft van die score deed bij zijn bezoek aan Jong Almere City FC. Oktay Öztürk was daar met zijn benutte penalty beslissend.


FC Lisse ging wel onderuit in Veenendaal. De Lissenaren namen vlak voor rust nog wel de leiding, maar na de pauze stelde DOVO overtuigend orde op zaken met een 3-1 overwinning. De ploeg van Scott Calderwood knabbelde daardoor twee punten van zijn achterstand af op een veilige plaats op de ranglijst (van acht terug naar zes).

 

Ook Barendrecht-topscorer Peter de Lange kreeg geen enkele kans gevaarlijk te worden tegen de fysiek sterke en goed georganiseerde verdediging van ODIN '59.
Foto: Cees Bakker


Spannend is het genoeg rond de p/d en rechtstreekse degradatieplaatsen. VVSB lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. Sint Bavo heeft de smaak van winnen te pakken. De 1-2 winst op GOES was de derde driepunter op rij voor de ploeg van Richard Plug. Ter Leede had wellicht meer verdiend tegen Ajax, dat Sassenheim verliet met een 0-1 overwinning. Michael Bekkers was halverwege de tweede helft succesvol voor de Amsterdammers. Ter Leede is aangeland in de p/d zone.

SteDeCo leek in Rijssen hard op weg naar drie punten. Bij een 1-3 voorsprong en tegen een thuisclub met een man minder (rood voor Ryan Snelders) kon er feitelijk niet zoveel mis meer voor de ploeg uit Hoornaar. Maar Excelsior '31 haalde een heuse krachttoer uit met 2-3 (Jamarro Diks) en 3-3 (Derian Reinders). Het duurde daarna nog lang tot het laatste fluitsignaal voor de ploeg van Peter Wesselink.

VVOG pakte tegen Hoek (1-1) wel een punt, maar veel zoden aan de dijk zette dat niet. De nummer laatst had wel de hoop gekoesterd weer een keer drie punten te kunnen bijschrijven. Na ruim een half uur zette Mike Ahrens een hoekschop rechtstreeks om in een doelpunt, maar Rik Impens verstoorde in de slotfase van de tweede helft het VVOG-feestje. Impens maakte daarmee wel zijn fout uit de eerste helft goed, toen hij naliet de score te openen vanaf de penaltystip.

 

Barendrecht - ODIN '59  0-2 (0-1)
DOVO - FC Lisse  3-1 (0-1)
Excelsior '31 - SteDoCo  3-3 (1-2)
GOES - VVSB  1-2 (0-2)
Ter Leede - Ajax  0-1 (0-0)
VVOG - Hoek  1-1 (1-0)
Jong Almere City FC - DVS '33 Ermelo  0-1 (0-1)
Sparta Nijkerk - ONS Sneek  4-1 (1-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.