Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels lijkt klaar

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

7 maart 2020

Na de nederlaag tegen AFC (2-0) ging IJsselmeervogels ook tegen Katwijk (0-3) onderuit. De achterstand op de koploper van de Tweede divisie is daardoor opgelopen tot vijf punten en dat zou wel eens het einde kunnen betekenen van de rode titelaspiraties in Bunschoten-Spakenburg. Na een vlakke eerste helft brak Robbert Susan tien minuten na de pauze de ban vanaf elf meter. Marouane Afaker was door toedoen van doelman Jaimy Schaap tegen de vlakte gegaan in het strafschopgebied.

Maar genoeg tijd voor IJsselmeervogels om wat terug te doen. Ahmed el Azzouti kreeg ook serieuze kansen daartoe maar de spits was niet in goede doen. Zijn kopbal verdween recht in de handen van doelman Ricardo Kieboom en later strandde El Azzouti één op één met de Katwijk-keeper.

De rekening voor het missen van die kansen kreeg IJsselmeervogels gepresenteerd een kwartier voor tijd toen Joey Jongman van afstand raak knalde. In de slotfase zette Marouane Afaker nog een extra kers op de Katwijk-taart.

 

De overwinning van Katwijk kreeg daarna nog extra cachet door de uitslagen elders in de Tweede divisie. Scheveningen stuntte zonder meer tegen AFC, dat met 1-0 klop kreeg. Het enige doelpunt op Houtrust (minuut 66) kwam op naam van Chovanie Amatkarijo. Maar even belangrijk was wellicht ook doelman Wesley Zonneveld die Raily Ignacio van een zeker lijkende gelijkmaker afhield.

Ook HHC Hardenberg was niet volmaakt. Noordwijk kwam via Emiel Wendt (0-1) en Nick van Staveren (1-2) twee keer aan een voorsprong, maar telkens bracht Rob van der Leij weer evenwicht, de eerste keer vanaf elf meter. HHC Hardenberg is wel de naaste achtervolger van Katwijk, op drie punten.

 

Robin van der Ende (Excelsior Maassluis) schiet de 1-0 achter Kozakken Boys-doelman Richard Arends. De treffer bleek goed voor de overwinning.
Foto: Harry Noordhof


Kozakken Boys, dat door een sterke serie aansluiting had gevonden met de kopgroep, is dat contact weer kwijt (op zeven punten van Katwijk nu). De Werkendammers verloren met 1-0 van Excelsior Maassluis. Een 0-0 leek in de maak, maar Maassluis-verdediger Robin van der Ende dacht daar vijf minuten voor tijd anders over.

 

Jeffrey Jongeneelen springt op de rug van Jeroen Spruijt (Rijnsburgse Boys), de maker van de 2-0 tegen GVVV.
Foto: Hans Heemskerk


Rijnsburgse Boys Boys is geklommen naar plek vier. De Rijnsburgse kenden geen enkel pardon met GVVV dat niet vooruit te branden was. Na een 4-1 ruststand rolde de ploeg van Henk Wisman uit naar 6-2. GVVV moet serieus naar onderen gaan kijken. De Veenendalers zijn het mikpunt voor Quick Boys en Scheveningen. Laatstgenoemde club heeft bovendien nog een wedstrijd in te halen (tegen Koninklijke HFC).

Quick Boys had bij winst zelfs in doelsaldo boven GVVV kunnen komen, maar de Katwijkers van Nieuw Zuid verloren op eigen veld van Spakenburg. Vince Gino Dekker bleek een kwartier voor tijd vanaf elf meter zeker van zijn zaak om zijn ploeg de overwinning te bezorgen. Spakenburg klom daardoor naar plek zeven.

Het duel tussen de nummer laatst Jong FC Volendam en voorlaatst ASWH eindigde onbeslist. De Ambachters braken al snel de score open (minuut 9, Gilmaro van de Werp). In de tweede helft kwamen de Volendamse beloften op gelijke hoogte (1-1) door Mels van Driel die pardoes in eigen doel schoot.

Op zondag won Jong Sparta van De Treffers met 2-0. Emanuel Emegha maakte voor rust zijn eerste goal in de Tweede divisie. Na de pauze gooide Bradley van Hoeven al snel het duel in het slot. 

 

TEC wist een punt weg te halen bij Koninklijke HFC (1-1), maar blijft onwrikbaar staan op een degradatieplaats. De laatste overwinning voor de Tielse Eenheid Combinatie dateert van speelronde acht (12 oktober vorig jaar). Die dag werd er met 1-0 gewonnen van Katwijk. TEC maakte toen niet de winnende treffer, want dat deed Katwijk-verdediger Guus van Weerdenburg, in eigen doel dus. 

 

Excelsior Maassluis - Kozakken Boys  1-0 (0-0)
Scheveningen - AFC  1-0 (0-0)
Jong FC Volendam - ASWH  1-1 (0-1)
Quick Boys - Spakenburg  0-1 (0-0)
Rijnsburgse Boys - GVVV  6-2 (4-1)
HHC Hardenberg - Noordwijk  2-2 (1-2)
IJsselmeervogels - Katwijk  0-3 (0-0)
Jong Sparta - De Treffers 2-0 (1-0)
Koninklijke HFC - TEC 1-0 (1-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.