Nieuws

Voetbal langer op 'stil'

Nieuws
Tweede divisie
Derde divisie
Hoofdklasse
Eerste klasse
Competitie

 

12 maart 2020

In Nederland gaat het voetbal langer op 'stil' dan aanvankelijk aangekondigd. Het kabinet heeft besloten dat alle sportclubs in ieder geval tot en met 6 april op slot gaan. Dat houdt in dat er op de sportaccomomodaties ook niet getraind kan worden


Premier Mark Rutte kwam donderdagmiddag 12 maart op een speciale persconferentie met een heel pakket extra maatregelen om de uitbraak van het coronavirus in te dammen. Onderdeel daarvan was de landelijke stop op voetbalwedstrijden in Nederland tot en met 31 maart. Die termijn is dus op zondagmiddag 15 maart met een week verlengd.  
 

De vraag of de voetbalcompetities (profs en amateurs) wel afgemaakt kunnen worden, wordt steeds reëler. Meteen het weekend na maandag 6 april weer gaan voetballen, is geen haalbare kaart. Dat vergt een langere voorbeidingsperiode van voetballers die op topniveau moeten presteren. Dat zou betekenen dat de competite op zijn vroegst eind april hervat kan worden. En dan moeten bovendien de problemen rond het coronavirus dermate beheersbaar zijn geworden, dat voetbal met publiek weer mogelijk is. De KNVB zou uiteindelijk wel eens tot de slotsom kunnen komen dat 2019-2020 een verloren seizoen is, doordat de competitie niet kon worden afgerond.